Jeg får en masse skønne mails og beskeder med gode spørgsmål. Så jeg har samlet sammen, så alle kan få glæde af svarerne. Jeg vil løbende tilføje og opdatere indlægget. Så der vil komme ny udgivelsesdato ind imellem.

Jeg har delt det op i nogle hovedoverskrifter:

GENERELT
MIN REJSE
ARBEJDE
BUMLE

LIDT GENERELT OM TING OG OM MIG

Hvordan kom du på ideen?

Jeg kan ikke huske 100% hvornår ideen lagde sig fast, at jeg ville rejse og arbejde på et tidspunkt. Jeg havde bare ikke regnet med, det ville nu, men måske nogle år ude i fremtiden.

Men nogle gange sker der ting i livet, hvor der skal tages et valg og det passede ind i mit liv nu, så derfor blev mine tanker fremskyndt.

Hvor længe har du brugt på at planlægge din tur, dit “nye” liv?

Faktisk ikke ret længe – 4 måneder rundt regnet.
Jeg startede selvstændig i starten af April, så deromkring jeg besluttede mig for at gøre det her og det skulle være på ubestemt tid.

Flere sagde ”hvorfor ikke vente med at rejse”, så jeg kunne bygge et forretning op først, men jeg vil dette SAMMEN – WORK and TRAVEL! Så ja det er et sats, men jeg vil hellere prøve end at sidde tilbage og ikke gøre noget.

Hvorfor alene?

Jeg elsker at rejse alene. Men elsker da også at få besøg og nyde menneskers selskab. Jeg er faktisk meget dobbelt hvad mennesker angår. For jeg er meget social i perioder og nyder livet omkring mig. Men så har jeg perioder, hvor jeg bare elsker at være mig – sammen med mig 😉 

Føler du dig aldrig ensom?

Det spørger folk mig faktisk tit om. Jeg må være heldig, for jeg har aldrig følt mig ensom ☺️ Jeg kan helt sikkert savne – mennesker, ting og oplevelser. Men det er efter min mening en enorm forskel mellem være ensom og at savne noget.

Hvad er målet med denne livsstil?

Det er der mange, der spørger om, og jeg tænker over det jævnligt. Der er jo mange mål med det, så jeg kan ikke bare kort sige BUM, det er målet. 

Jeg ønskede at få mit liv mere simpelt i forhold til hvad jeg ejede og aldrig brugte. Dét mål er nået, eftersom jeg har solgt alt hvad jeg ejer 😉

Derudover, så ønsker jeg at se noget mere af verdenen lidt mere intens ala når jeg har rejst på Island. Men jeg ønskede ikke at skulle stresse over at se mest muligt, hurtigst muligt. Jeg ønsker ikke have en deadline. Hvis jeg har lyst til at køre videre, så kører jeg. Men har jeg lyst til at blive et sted, så bliver jeg.

Solgte du virkelig alt?

Ja, stort set!

Jeg har jo mine ting, som jeg har med i Bumle. Derudover har jeg 5 kasser opbevaret med minder og ting, der betyder noget for mig. 

Et STORT spørgsmål? Hvordan tør du begive dig ud på sådan en tur uden at vide hvad morgendagen måtte bringe? ☀️

Faktisk kan jeg svare meget kort: Hvordan tør jeg lade være? 😉 Og jeg er jo ikke længere væk, end jeg kan køre hjem.

Hvor længe vil du leve sådan?

Det kan jeg ikke svare på. Kun at jeg gør det lige så længe, der er arbejde og jeg synes, jeg har et godt liv på vejen.

Hvor har du adresse?

Jeg har en adresse i Danmark, da jeg har mit firma med dansk CVR-nr. Jeg er dansk og betaler min danske skat, så på den måde er intet ændret 🙂

Har du tænkt over at få en Patron konto eller et sted, hvor folk kan donere til din rejse. Du deler så mange fantastiske billeder og ’Stories’ på Instagram, at jeg vil gerne sige tak på min måde med et bidrag, men jeg har ikke brug for en grafiker.

Ja, det har jeg faktisk, for det er da rart at vide, der er folk, der gerne vil støtte mig i det, jeg laver og nyder det, jeg giver dem på mine rejser.

Men jeg skal have undersøgt med SKAT, så jeg har reglerne på plads inden jeg begynder et setup med det 🙂

Hvad er din største drøm?

Det må nok være Canada! Jeg har mange drømme, men mine tanker vandre ofte dertil pga af den smukke natur. Men også New Zealand, Australien, Mexico er på listen.

Hvad siger dine venner og familie til mit nye liv?

De synes jeg er top sej 😉 Måske var der et par stykker, der skulle vænne sig til tanken, men i det store hele har alle taget godt imod det. Faktisk er der en del der har sagt ’ja hvem ellers kunne finde på det’! Så jeg må have udstrålet for noget tid, at det var den vej det kunne gå en dag. Jeg havde så bare aldrig troet, det allerede ville være nu 😉 

Hvad sprog taler du?

Dansk, engelsk og er ved at varme mit tyske op igen. Der er faktisk en del tyskere i de små byer, der ikke kan (eller måske ikke vil) Så det giver mig en lille chance for at friske mit skole-tysk op igen.

Hvad er dine planer med børn i fremtiden?

Som det har været i mange år. Jeg skal ikke have mit egne børn. Det var ikke meningen for mig, så jeg nyder godt af venner og families venner i stedet for. Og det er en beslutning, jeg er meget glad for.

.

No limit to what I wanna see and no limited time!

OM MIN REJSE

Hvor vil du køre hen? Og er der nogen begrænsninger?

Hele Europa, så ønsker du det mere specifikt, du må følge med på de sociale medier, hvor jeg deler det indimellem, for intet er 100% planlagt.

Planene “lige nu” (4. september) er Tyskland, Tjekkiet, Østrig, Schweiz og så Tyskland hjem for at holde jul/nytår. Og så afsted igen, for så skal vinteren holdes i Spanien og Portugal 🙂

Egentlig er der ingen begrænsninger, som jeg lige ser det. Der er måske lande, jeg ville undersøge sikkerheden i at rejse alene. 

Hvor længe skal du rejse?

Så længe det er muligt og jeg synes, det er det fedeste i verden, at jeg har kunder, jeg er glad og sund og rask! Så det kan være 2 år, 5 år, 10 år… ja hvem ved 😉

Hvordan finansierer du din tur?

Jeg arbejder som freelance grafiker og fotograf.  Du kan under ’freelancer’ menuen læse mere om mine kompetencer og priser eller klikke på linkene her:

Grafiker
Fotograf

Og så sælger jeg mine billeder, hvis virksomheder eller private ønsker print hængende på deres kontor, mødelokale, gang eller i stuen.

Butik

Hvad gør du for din egen sikkerhed? Det er jo ikke helt ufarligt at køre og overnatter i Europa.

Jeg hører flere være bekymret for mig, men jeg tager en dag ad gangen og bruger min sunde fornuft. Det er jo heldigvis få mennesker, der ender med en grim oplevelse. Og jeg vil ikke blive hjemme resten af mit liv og aldrig forlade mit hjem, fordi noget kan gå galt. 

Jeg lever i nuet, så jeg kan ikke rende og være bange hele tiden for at ting skal ske, som forhåbentligt ikke sker. Sker der noget, så må jeg tage den derfra. 

Campingpladser – hvordan og hvor overnatter du?

Jeg kører efter en app, der hedder ’Campercontact’ – den kan vise mig over 10.000 steder, der er gratis at campe med autocamper. Den kan også vise mig steder til over/under €10. Samt steder hvor jeg kan tømme toilet, vand og fylde vand. Den viser billeder og reviews fra andre brugere, samt en rute dertil, hvis dette er nødvendigt. Den er jeg indtil videre rigtig glad for. 

Hvornår skal du til Island igen?

Jeg ved det faktisk ikke, MEN det er helt sikkert, jeg kommer 100% igen!

.

Nogle gange er det for varmt til at sidde indenfor, så er det ud på tæppet i skyggen – selv på en parkeringsplads. Jeg kan virkelig arbejde alle steder. Jeg lukker omgivelserne ude og så er jeg fokuseret på min opgave.

OM ARBEJDE

Jeg vil så gerne gøre som dig. Hvordan får du kunder?

Netværk, Netværk, Netværk, Netværk og lidt mere netværk. Vær opsøgende, undersøgende og spørgende. 

Hvor mange faste kunder har du?

Det er lidt svært at sige, for nogle kunder lægger lidt opgaver til mig ind imellem. Men så har jeg nogle kunder, der kommer og lægger én stor ordre på én gang. Måske kommer de igen. Men jeg er jo næsten lige startet, så det er svært at lave en masse staistik på det endnu. Det ville da være dejligt med nogle flere faste kunder, det indrømmer jeg da 😉

Er det mest kunder fra Danmark, eller har du kunder andre steder?

Ja det er primært fra Danmark, men har også kunder i andre lande. Jeg er åben overfor samarbejde med kunder i andre lande og mit regnskab er topklar, da jeg er blevet godkendt af Skat og har allerede sendt faktura afsted.

Har du mærket nogen modstand fra dine kunder?

Nej på ingen måder. Faktisk hører jeg flere sige ”Bare det var mig”

Hvad internet bruger du? Og hvad med store filer?

Jeg har 3 mobil, erhverv, hvor jeg har jeg 20GB med på telefon. 20GB på et mobilt bredbånd. Derudover, så kobler jeg mig på Wi-Fi rundt omkring, når jeg skal hente/sende større filer.

Jeg har planer om at købe små mindre data pakker ved de forskellige telefonselskaber i de forskellige lande, hvis de 20GB ikke er nok.

Og får jeg en større opgave over længere tid, så lejer jeg mig ind på små arbejds-studios, der udlejer på daglig basis eller finder en internetcafé.

Hvad kamera og gear har du?

Jeg har faktisk altid haft Canon, men nu har jeg også anskaffet mig et par Sigma objektiver.

Hvad program redigerer du dine billeder i?

Hovedparten laver jeg i Adobe Lightroom, men få ting skal igennem Adobe Photoshop.

.

OM BUMLE

Hvor købte du Bumle?

Solrød Strand, Danmark.

Hvad har du givet for Bumle? 

122.000 kr. (16.400€ or 17.900$)

Hvad giver du i vægtafgift

12.600, – om året 🙂

Fast Flaskegas

Det er altså smart. Jeg har fået installeret denne løsning ved DanCamper i Horsens. Så jeg ’tanker’ ligesom det var diesel. Se blogindlægget her 

Indtil videre har jeg ikke brugt så megen gas, som jeg forventede på køleskabet. Køleskabet kører 100% på gas nu, så jeg ikke skal huske at tænde og slukke – om jeg kører eller holder stille. 

Solceller

Det er Kronning 100W – om det er nok, må tiden vise. Indtil videre går det super.

Bakkamera

Jeg købte 2 kamera med splitskærm i Biltema. Det ene er installeret som bakkamera og andet over ’hoveddøren’. Jeg har også købt forlænger, så jeg kan have skærmen med op i seng, hvis jeg skulle høre noget pusle ved døren. Begge kamera har infrarød.

Forbrugs batterier

Der var installeret 2 nye batterier I Bumle, da jeg købte ham. Hvor meget og hvordan kan jeg ikke svare på. De ligger i gulvet under mit bord, hvor mine solceller fylder dem med strøm.

Truma Fyr

Fyret giver mig varmt vand og varme på de kolde dage. Jeg har 12 liter varmt vand at gøre godt med, så jeg kan vaske op og tage mig et bad.

Køleskab med frys

Det er et gammel Electrolux, der både kan køre på kørebatteriet, strøm udefra og på gas. Det er lavet til at køre optimalt på gas og bruger ca. 11 gram gas i timen. Jeg vil dog sige på den korte tid, jeg har været på vejen, at jeg bruger slet ikke så meget. Men det er jo dejligt positivt.

Du kan faktisk læse mere på Bumle’s egen side her

Hvis du skulle sidde med et spørgsmål, som ikke er besvaret, så skriv til mig, så opdatere jeg dette indlæg 🙂

Bumlende Hilsner
Anja