Q & A

Jeg får en masse skønne mails og beskeder med gode spørgsmål. Dem har jeg samlet sammen, så alle kan få glæde af svarerne. Jeg vil løbende tilføje og opdatere siden efterhånden, som der kommer nye spørgsmål.

Sidst opdateret den 19/8 2020

Jeg har delt det op i nogle emner:
GENERELT / MIN REJSE / ARBEJDE / BUMLE

GENERELT

Hvordan kom du på ideen?

Jeg kan ikke huske 100% hvornår ideen lagde sig fast, at jeg ville rejse og arbejde på et tidspunkt. Jeg havde bare ikke regnet med, det ville være nu, men måske nogle år ude i fremtiden.

Men nogle gange sker der ting i livet, hvor der skal tages et valg og det passede ind i mit liv nu, så derfor blev mine tanker fremskyndt. Og nu efter et år, så fortryder jeg intet. Jeg bliver mere og mere glad for min livsstil.

 

Hvor længe har du brugt på at planlægge din tur, dit “nye” liv?

Faktisk ikke ret længe – 4 måneder rundt regnet.
Jeg startede selvstændig i starten af April, så et par uger efter, besluttede jeg mig for at gøre det her og det skulle være på ubestemt tid.

Flere sagde ”hvorfor ikke vente med at rejse”, så jeg kunne bygge et forretning op først, men jeg vil dette SAMMEN – WORK and TRAVEL! Så ja det er et sats, men jeg vil hellere prøve end at sidde tilbage og ikke gøre noget.

 

Hvorfor alene?

Jeg elsker at rejse alene. Men elsker da også at få besøg og nyde menneskers selskab. Jeg er faktisk meget dobbelt, hvad mennesker angår. For jeg er meget social i perioder. Men så har jeg perioder, hvor jeg bare elsker at være mig – sammen med mig 😉

 

Føler du dig aldrig ensom?

Det spørger folk mig faktisk tit om. Jeg må være heldig, for jeg har aldrig følt mig ensom nogensinde 🙂  Jeg kan blive ked af det over at se, høre og læse om mennesker, der er ensomme. Så jeg føler dem, for det virker virkelig som en følelse, jeg aldrig ønsker at mærke.

Jeg kan helt sikkert savne – mennesker, ting og oplevelser. Men der er efter min mening en enorm forskel mellem være ensom og at savne noget.

 

Hvad er målet med denne livsstil?

Jeg tænker over det jævnligt, da en del spørger mig. Der er jo mange mål med det, så jeg kan ikke bare kort sige BUM, det er målet.

Jeg ønskede at få mit liv mere simpelt i forhold til hvad jeg ejede og aldrig brugte. Dét mål er nået, eftersom jeg har solgt alt, hvad jeg ejer!

Jeg elsker at rejse, så denne kombination er fantastisk for mig.

Mit tidligere hjem – alt er solgt!

Derudover, så ønsker jeg at se noget mere af verdenen lidt mere intenst – ligesom når jeg har rejst på Island 🙂 Men jeg ønskede ikke at skulle stresse over at se mest muligt, hurtigst muligt på kortest tid.

Jeg ønsker ikke have en deadline. Hvis jeg har lyst til at køre videre, så kører jeg. Men har jeg lyst til at blive et sted, så bliver jeg.

Tror alt i alt så er det overordnet, at have en glæde i livet. Og det er mit arbejde som grafiker, fotografere og rejse. Så på denne måde kan jeg gøre alle disse ting på én gang!

 

Solgte du virkelig alt?

Næsten. For jeg har jo de ting, som jeg har med i Bumle. Derudover har jeg 5 kasser opbevaret med minder og ting, der betyder noget for mig.

 

Et STORT spørgsmål? Hvordan tør du begive dig ud på sådan en tur uden at vide hvad morgendagen måtte bringe? ☀️

Faktisk kan jeg svare meget kort: Hvordan tør jeg lade være? 😉 Og jeg er jo ikke længere væk, end jeg kan komme hjem.

 

Hvor længe vil du leve sådan?

Lige så længe, jeg synes det er fedt og sjovt, og selvfølgelig skal der være arbejde nok, så det kan løbe rundt.

 

Hvor har du adresse?

Jeg har en adresse i Danmark, da jeg har mit firma med dansk CVR-nr. Jeg er dansk og betaler min danske skat, så på den måde er intet ændret.

Jeg har læst nogle af Autocamper-grupperne på Facebook, at de har ukendt adresse. Men da jeg ikke har det behov, har jeg ikke sat mig ind i det 🙂 Brug evt søgefunktionen i disse grupper 🙂

 

Har du tænkt over at få en Patron konto eller et sted, hvor folk kan give noget tilbage for alt det du giver os. Du deler så mange fantastiske billeder og ’Stories’ på Instagram. Jeg vil gerne sige tak på min måde med et bidrag, men jeg har ikke brug for en grafiker?

Det SÅ rart at vide, der er folk, der gerne vil støtte mig for alt det jeg deler ud af mine rejser og liv.

Jeg ved ikke hvad jeg finder på i fremtiden, men jeg pusler med en Islands E-bog, så det ville være en måde at kunne støtte mig på ved at købe den, når den udkommer 🙂

 

Hvad er din største drøm?

Det må nok være Canada/Alaska og New Zealand! 🙂 Jeg har mange drømme, men mine tanker vandre ofte dertil pga af den smukke natur. Men også Norge, Fæøerne, Scotland, Australien og Sydamerika er på listen.

 

Hvad siger dine venner og familie til mit nye liv?

De synes da, jeg er top sej 😉 Måske var der et par stykker, der skulle vænne sig til tanken, men i det store hele har alle taget godt imod det. Faktisk er der en del der har sagt “ja hvem ellers kunne finde på det”! ? Jeg vælger at tolke det positivt 🙂

 

Hvad sprog taler du?

Dansk, engelsk og er ved at varme mit tyske op igen. Der er faktisk en del tyskere i de små byer, der ikke kan (eller måske ikke vil) snakke engelsk, så det giver mig en lille chance for at friske mit skole-tysk op igen, når jeg er på disse kanter.

 

Hvad er dine planer med børn i fremtiden?

Jeg tog beslutningen for mange år siden om, jeg skal ikke have mine egne børn. Det var ikke meningen for mig, så jeg nyder godt af venner og families venner i stedet for. Og det er en beslutning, jeg er meget glad for 🙂

 

Er du single?

Ja det er jeg, MEN jeg søger ikke en mand. Jeg har det godt i mit liv, som jeg har det. Så ingen grund til at bruge krudt på at invitere mig ud, for jeg svarer nej! 🙂

OM MIN REJSE

Hvor vil du køre hen? Og er der nogen begrænsninger?

Hele Europa, så ønsker du det mere specifikt, du må følge med på de sociale medier, hvor jeg deler det indimellem, for intet er 100% planlagt langt ude i fremtiden, men vil prøve at huske at opdatere her løbende.

 

Opdateret den 12/5 2020

Fra sommer 2019 til julen var jeg i Tyskland, Tjekkiet, Østrig, Slovenien, Schweiz, Frankrig og et kort tit ind i Italien.

Bumle og jeg kørte hjem for at holde jul/nytår, samt få fikset taget og siden efter et uheld i Slovenien = forsikringssag.

Vi tog til Spanien ved sydkysten  ??  Drømmen var det nordlige Spanien, men det blev afbrudt af et virus, så i stedet for kørte vi til Danmark. Og her er vi nu. Og jeg har fundet en god ro i at rejse rundt i Danmark. Det er dejligt ☀️

 

Hvor længe skal du rejse?

Så længe det er muligt og jeg synes, det er det fedeste i verden, jeg er glad, sund og rask! OG jeg har kunder Så det kan være 2 år, 5 år, 10 år… ja hvem ved ?

 

Hvordan finansierer du din tur?

Jeg arbejder som freelance grafiker og fotograf. Og som noget nyt holder jeg også foredrag, når jeg er hjemme i Danmark.

Jeg sælger også mine billeder, hvis virksomheder eller private ønsker print hængende på deres kontor, mødelokale, gang eller i stuen.

Klik på på knapperne, så åbner der en nye fane/tab.

Mulighederne er mange, da jeg gennem årerne har taget tusinder af billeder ?

Hvad gør du for din egen sikkerhed? Det er jo ikke helt ufarligt at køre og overnatte i Europa?!

Jeg hører flere være bekymret for mig, men jeg tager en dag ad gangen og bruger min sunde fornuft. Det er jo heldigvis få mennesker, der ender med en grim oplevelse. Og jeg vil ikke blive hjemme resten af mit liv og aldrig forlade mit hjem, fordi noget kan gå galt.

Jeg lever i nuet, så jeg kan ikke rende og være bange hele tiden for at ting skal ske, som forhåbentligt ikke sker. Sker der noget, så må jeg tage den derfra 🙂

 

Campingpladser – hvordan og hvor overnatter du?

Det har jeg faktisk skrevet et blogindlæg om – Læs det her

 

Hvornår skal du til Island igen?

Jeg ved det faktisk ikke, MEN det er helt sikkert, jeg kommer 100% igen!

Nogle gange er det for varmt til at sidde indenfor, så er det ud på tæppet i skyggen – selv på en parkeringsplads. Jeg kan virkelig arbejde alle steder. Jeg lukker omgivelserne ude og så er jeg fokuseret på min opgave.

OM MIT ARBEJDE

Jeg vil så gerne gøre som dig. Hvordan får du kunder?

Netværk, Netværk, Netværk, Netværk og lidt mere netværk. Vær opsøgende, undersøgende og spørgende.

 

Er det mest kunder fra Danmark, eller har du kunder andre steder?

Ja det er primært fra Danmark, jeg har mine kunder, men har også haft kunder i andre lande. Jeg er åben overfor samarbejde med kunder i andre lande.

 

Har du mærket nogen modstand fra dine kunder?

Nej på ingen måder. Faktisk hører jeg flere sige ”Bare det var mig” 🙂 Og jeg har fået kunder, fordi de gerne vil bruge mig og vil støtte min livsstil.

 

Hvad internet bruger du? Og hvad med store filer?

Jeg har 3 mobil, erhverv, hvor jeg har jeg 20GB med på telefon. 20GB på et mobilt bredbånd. Derudover, så kobler jeg mig på Wi-Fi rundt omkring, når jeg skal hente/sende større filer.

Jeg har planer om at købe små mindre data pakker ved de forskellige telefonselskaber i de forskellige lande, hvis de 20GB ikke er nok.

Og får jeg en større opgave over længere tid, så lejer jeg mig ind på små arbejds-studios, der udlejer på daglig basis eller finder en internetcafé.

En note til Spanien, hvor jeg løb tør, der har jeg fået 100GB per måned for 49€ hos www.flexnet.es. Jeg skrev/snakkede med en dansker og fik købt 2 måneder på en gang, så jeg ikke skulle stå med opsigelse mv. Absolut en god måde for mig. Og klar noget jeg vil komme tilbage til, når jeg kommer til Spanien ☀️

Her hjemme i Danmark, har jeg købt Call Me mobilitbredbånd på 250GB, så skal jeg ikke tænke på meget på det 🙂

 

Hvad med mobilabonnement?

Der har jeg også 3 Erhverv. Det gør jeg har fået et rigtig godt tilbud på pris og har 20GB på telefonen til alle mine sociale medier. Dog er jeg bundet i 3 år. Men så kan de i det mindste ikke ændre på min pris 🙂

Med alt den EU datolovning gør det, at jeg skal være i DK 14 dage ud af 4 måneder. Og det er lige meget hvilket selskab, man har i hvilket som helst EU land.

Det håber, jeg bliver lavet om på sigt. Faktisk krydser jeg fingre for, der bare bliver fri data imellem alle landene 🙂

 

Hvad kamera og gear har du?

Jeg har faktisk altid haft Canon, men nu har jeg også anskaffet mig et par Sigma objektiver. Her er en lille liste af huse og objektiver:

  • Canon 5D3
  • Canon 6D
  • Sigma 24-70mm 2.8 art
  • Sigma 14-24mm 2.8 art
  • Canon 100-400mm (really favourite)
  • Canon 100mm Marco 2.8
  • Canon 50mm 1.8

Derudover er der en del der spørger til mit bælte. Det er et Spiderholster:

Link til deres hjemmeside

Jeg er meget glad for dette bælte og har haft det i en del år, da jeg har en gammel frossen skulder, der drillede mig, så det er dejligt at få væften ned på hofterne, så min skulder og nakke går fri 🙂

 

Hvad program redigerer du dine billeder i?

Hovedparten laver jeg i Adobe Lightroom, men få ting skal igennem Adobe Photoshop.

 

Hvad programmer bruger du generelt?

Jeg bruger Adobe pakken. Indesign bruger jeg til alle mine grafiske opsætninger – lige fra visitkort, brochurer til store kataloger. Hvor Illustrator bruger jeg til grafik, vektorgrafik. Når jeg redigere video gør jeg det med Premiere Pro.

Derudover bruger jeg Word og Excel til at håndtere filer med tekst og tal fra kunder.

Skall jeg lave præsentationer, så er Keynote mit favorit. dette bruger jeg også til at lave mine foredrag i.

Min yndlings browser er Google Chrome.

Noter bruger jeg rigtig meget, da det bliver sync’et fra mac til iPhone og derved kan jeg arbejde alle steder hvor jeg sider med mine telefon. Det kunne være jeg startede et blogindlæg på der og så arbejdede videre på macbook’en senere 🙂

OM BUMLE

Og husk – Bumle har sin egen side med info HER

Hvor købte du Bumle?

Solrød Strand, Danmark.

Hvorfor er Bumle en “mand”/”ham”?

Sådan har det bare altid været med mine biler. Lige bortset fra “Røde Ragnhild” – hun var så lille og rød, at jeg ikke kunne finde på noget mandligt 🙂

Men jeg tænker det er fordi, så har jeg manden i mit liv med mig 🙂 Og jeg ser os som et makkerpar. Gjorde jeg også med Thorleif 🙂 Han var ellers også fin. Men for lille at bo i 🙂

Hvad giver du i vægtafgift?

12.600, – om året

Hvor har du din autocamper forsikring?

Den har jeg ved Codan. Og den er dyrere end normalt, da jeg lever fuldtid i Bumle og ikke kunne holde mig til en standard autocamper forsikring.

Gik du bevist efter en bil under 6 meter?

Ja, Så koster den ikke så meget på broer og vejafgifter.

Fast Flaskegas

Det er altså smart. Jeg har fået installeret denne løsning ved DanCamper i Horsens. Så jeg ’tanker’ ligesom det var diesel. Se blogindlægget her (Åbner en ny fane/tab)

 

Update – September 2019

Indtil videre har jeg ikke brugt så megen gas, som jeg forventede på køleskabet. Køleskabet kører 100% på gas nu, så jeg ikke skal huske at tænde og slukke – om jeg kører eller holder stille.

 

Update – Januar 2020

Det er gået over alt forventning. Det er positivt og ekstremt nemt. Jeg har kun ankommet ét sted, hvor de ikke havde gas mere. Dog har jeg et par gange kørt lidt efter det, da jeg havde glemt at tjekke gassen,og dermed var løbet tør. Men det var min egen fejl. Jeg kopierer bare koordinaterne over i Google Maps, da jeg så kan sætte et mærkat at køre efter. Men man kan også bare trykke direkte i app’en til kørselsvejledning. I starten på turen havde jeg ikke varme på og brugte derfor kun gas til køleskab og komfur, så der fyldte jeg ca. hver 10. dag. Inden jeg kørte hjem til jul, havde jeg konstant varme på og måtte tanke ca. hver 4-5 dag. Så et godt råd på vejen – tank ikke i Schweiz, for det er klart det dyreste land.

Update – Maj 2020

Jeg er i Danmark og har vært i et par måneder. Og jeg er kommet frem til, at jeg bruger helt almindelig flaskegas, hvor jeg bare bytter den i Byggemarkedet. For det er billigere end at fylde LPG på herhjemme. Jeg bruger stadig LPG, men det vil være til backup.

Når jeg rejser udenfor de danske grænser er det 100% omvendt.

 

Er du komfortabel med at bruge gas om natten?

Ja, føler mig sikker, men har da en gasalarm, hvis der skulle ske noget. Men har lige fået den gas-testet. Og hvis der skulle ske noget, hvis denne Flaskeløsning slå fra.

 

Hvor mange liter vand har du og er det nok?

Jeg ved det faktisk ikk, enten 90 eller 100 liter 🙂 Ja, for mig er det. Fylder faktisk ret sjældent op. Men sviner heller ikke med det.

 

Og der er vand og tøming mange steder?

Ja jeg har ingen problemer med at få det ordnet. Brug evt. app’en CamperContact (koster kun 45 kr. om året) Ellers er det på mange motorvejes rastepladser.

 

Solceller

Jeg fik installeret Kronning 100W i sommeren 2019. Efter at have været afsted i noget tid, kan jeg konstatere at dette ikke er nok. Så jeg lader op, når jeg er på campingpladser og ved venner/familie. Jeg er efterfulgt med vejledt i, at jeg skulle have haft 300-400W. Men da jeg alligevel tager på campingplads for andre gøremål. Så er det ikke et problem for mig.

Update

Februar 2020 – jeg er i Spanien og der går det ganske fint med solcellerne. Solen skinner og de lader fint. Jeg har på 4 uger været koblet til 2 gange for at fylde batterierne helt op igen.

August 2020 – Je ghar besluttet og venter på 190W mere, så jeg får noget ekstra. Efter et år kan jeg mærke, jeg gerne vil være mere uafhængig af at skulle fylde strøm på. Så jeg er spændt på dette efterfølgende.

– Står du og skal have solceller på, så overvej virkelig hvormeget du kan bruge og evt spørge et par steder. For jeg blev vejlledt forkert i første omgang.

 

Bakkamera

Jeg købte 2 kamera med splitskærm i Biltema. Det ene er installeret som bakkamera og andet over ’hoveddøren’. Jeg har også købt forlænger, så jeg kan have skærmen med op i seng, hvis jeg skulle høre noget pusle ved døren. Begge kamera har infrarød.

 

Forbrugsbatterier

Der var installeret 2 nye lithium batterier I Bumle, da jeg købte ham. Hvor meget og hvordan kan jeg ikke svare på. De ligger i gulvet under mit bord, hvor mine solceller fylder dem med strøm.

 

Truma Fyr

Fyret giver mig varmt vand og varme på de kolde dage. Jeg har 12 liter varmt vand at gøre godt med, så jeg kan vaske op og tage mig et bad. Jeg nyder virkelig godt af det i den kolde tid, for det forsyner mig med varme hele døgnet rundt.

 

Køleskab med frys

Det er et gammel Electrolux, der både kan køre på kørebatteriet, strøm udefra og på gas. Det er lavet til at køre optimalt på gas og bruger ca. 11 gram gas i timen. Jeg vil dog sige på den korte tid, jeg har været på vejen, at jeg bruger slet ikke så meget. Men det er jo dejligt positivt. Der er en, der spørger mit køleskab er stort nok. Til det kan jeg sige JA til mig. Men jeg kan jo ikke svare på andres behov.

Du kan læse mere på Bumle’s egen side her

Du er velkommen til at følge med på min Facebookside og på Instagram

Hvis du skulle sidde med et spørgsmål, som ikke er besvaret, så skriv til mig, så opdatere jeg dette indlæg ?

Bumlende Hilsner
Anja