Select Page

Jeg får en masse skønne mails og beskeder med gode spørgsmål. Dem har jeg samlet sammen, så alle kan få glæde af svarene. Jeg vil tilføje og opdatere siden efterhånden, som der kommer nye spørgsmål.

Siden er opdateret den 2. Maj 2021

Klik på en af nedenstående emner for at komme til det afsnit, som du vil læse. Og når du vil retur til toppen, så klik på pilen i højre side af browseren.

GENERELT

Hvordan kom du på idéen?

Jeg kan ikke huske 100%, hvornår idéen lagde sig fast. Jeg har altid haft lysten til at rejse. Og jeg vidste, at jeg en dag gerne ville kombinere rejseliv og arbejde. Jeg havde bare ikke regnet med, at det ville være allerede nu.

Nogle gange sker der ting i livet, hvor der skal tages et valg. Og det passede ind i mit liv nu, hvilket fremskyndte mine tanker. Nu efter over et år på vejen, fortryder jeg intet. Jeg bliver mere og mere glad for min livsstil.

Det er i stor grad de sociale medier, der har inspireret mig. Jeg kiggede meget på den minimalistiske måde at leve på og det at bo i et tiny house.

 

Hvor længe har du brugt på at planlægge dit “nye” liv?

Faktisk ikke ret længe – fire måneder rundt regnet. Jeg startede som selvstændig i starten af april, og et par uger efter besluttede jeg mig for at gøre det, og at det skulle være på ubestemt tid.

Flere spurgte ”hvorfor ikke vente med at rejse?”, så jeg kunne bygge min virksomhed op først, men jeg vil arbejde og rejse – samtidig! Så ja, det er et sats, men jeg vil hellere prøve end at sidde tilbage og ikke gøre det, som jeg drømmer om.

 

Hvorfor rejse alene?

Jeg elsker at rejse alene. Men jeg elsker da også at få besøg og nyde menneskers selskab. Jeg er faktisk meget dobbelt, hvad mennesker angår, for jeg er meget social i perioder. Men så har jeg også perioder, hvor jeg bare elsker at være mig – sammen med mig.

 

Føler du dig aldrig ensom?

Det spørger folk mig faktisk tit om. Jeg må være heldig, for jeg har aldrig nogensinde følt mig ensom. Jeg kan blive ked af det over at se, høre og læse om mennesker, der er ensomme. Så jeg føler for dem, da det virkelig virker som en følelse, som jeg aldrig ønsker at mærke.

Jeg kan helt sikkert savne både mennesker, ting og oplevelser. Men der er efter min mening enorm forskel på at være ensom og på at savne noget.

 

Hvad er målet med din livsstil?

Jeg tænker over det jævnligt, da en del spørger mig. Der er jo mange mål med det, så jeg kan ikke kort sige, hvad der er målet.

Jeg ønskede at gøre mit liv mere simpelt i forhold til, hvad jeg ejede og aldrig brugte. Dét mål er nået, eftersom jeg har solgt alt, hvad jeg ejer!

Jeg elsker at rejse, så kombinationen med arbejde og rejse er fantastisk for mig. Målet er vel også at følge det, som jeg kan mærke, gør mig glad.

Mit tidligere hjem, inden jeg flyttede ud i Bumle – alt er solgt!

Derudover ønsker jeg at se mere af verden mere intenst – som når jeg har rejst på Island. Men jeg ønsker ikke at skulle stresse over at se mest muligt, hurtigst muligt.

Jeg ønsker ikke at have en deadline. Hvis jeg har lyst til at køre videre, så kører jeg. Men har jeg lyst til at blive et sted, så bliver jeg.

Jeg tror alt i alt så er det vitigste at have en glæde i livet. Og det er mit arbejde som grafiker, at fotografere og at rejse. Så på den måde kan jeg gøre alle disse ting på én gang!

 

Solgte du virkelig alt?

Ja faktisk… Jeg har nogle få kasser opbevaret med minder og ting, der betyder noget for mig.

 

Hvordan tør du begive dig ud på sådan en tur uden at vide, hvad morgendagen måtte bringe? 

Faktisk kan jeg svare meget kort: Hvordan tør jeg lade være? Og jeg er jo ikke længere væk, end at jeg kan komme hjem.

 

Hvor længe vil du leve sådan?

Lige så længe, som jeg synes, at det er fedt og sjovt, og så skal der selvfølgelig være arbejde nok, så det kan løbe rundt. Så jeg siger det igen: På ubestemt tid.

 

Hvor har du adresse?

Jeg har en adresse i Danmark, da jeg har mit firma med dansk CVR-nr. Jeg er dansker og betaler dansk skat, så på den måde er intet ændret.

Dog har læst i nogle af autocamper-grupperne på Facebook, at de har ukendt adresse. Men da jeg ikke har det behov, har jeg ikke sat mig ind i reglerne for det. Brug evt. søgefunktionen i disse grupper for at finde ud af, hvad folk har gjort.

 

Har du tænkt over at få en Patron-konto eller et sted, hvor folk kan give noget tilbage for alt det, som du giver os? Jeg vil gerne sige tak med et bidrag, men jeg har ikke brug for en grafiker.

Det SÅ rart at vide, at der er folk, der gerne vil støtte mig for alt det, som jeg deler ud af om mine rejser og mit liv.

Jeg oprettede mig faktisk i December 2020, så du kan komme med, hvis du har lyst. Du kan læse mere HER.

 

Hvad er din største drøm?

Det må nok være Canada, Alaska og New Zealand!  Jeg har mange drømme, men mine tanker vandrer ofte dertil pga. af den smukke natur. Norge, Færøerne, Skotland, Australien og Sydamerika er også på listen.

 

Hvad siger dine venner og familie til dit nye liv?

De synes da, jeg er top sej! Måske var der et par stykker, der skulle vænne sig til tanken, men i det store hele har alle taget godt imod det. Faktisk er der en del, der har sagt “Ja, hvem ellers kunne finde på det!” Jeg vælger at tolke det positivt.

 

Hvilke sprog taler du?

Dansk og engelsk, og så er jeg ved at varme mit tyske op igen. Der er faktisk en del tyskere i de små byer, der ikke kan (eller ikke vil) snakke engelsk, så det giver mig en lille chance for at friske mit skoletysk op igen, når jeg er på de kanter.

 

Hvad er dine planer med børn i fremtiden?

Jeg tog beslutningen for mange år siden om, at jeg skal ikke have børn. Det var ikke meningen for mig, og jeg nyder godt af de børn, der er i mit liv i stedet for. Det er en beslutning, jeg er meget glad for.

 

Er du single?

Ja, det er jeg, og jeg søger ikke en mand. Jeg har det godt i mit liv, som det er. Så der er ingen grund til at bruge krudt på at invitere mig ud, for jeg svarer nej tak.

Jeg elsker at rejse, og jeg bruger altid Google Maps til at planlægge, men også til at gemme steder efterfølgende.

MIN REJSE

Hvor vil du køre hen? Og er der nogen begrænsninger?

Hele Europa! Så ønsker du det mere specifikt, må du følge med på de sociale medier, hvor jeg deler det indimellem. Intet er 100% planlagt langt ude i fremtiden, men jeg vil prøve at opdatere her løbende.

 

Opdateret den 25. oktober 2020

Fra sommer 2019 til julen var jeg i Tyskland, Tjekkiet, Østrig, Slovenien, Schweiz, Frankrig og en kort tur i Italien.

Bumle og jeg kørte hjem for at holde jul og nytår og for at få fikset taget efter et uheld i Slovenien.

Vi tog derefter til Spanien ved sydkysten. Drømmen var det nordlige Spanien, men det blev afbrudt af Covid-19, så i stedet for kørte vi til Danmark. Og her er vi nu. Jeg har fundet en god ro i at rejse rundt i Danmark. Det er dejligt.

Jeg var et smut i Düsseldorf og i Sverige, men derudover har Danmark været min base.

 

Hvor længe skal du rejse?

Så længe det er muligt, og jeg synes, at det er det fedeste i verden. Så længe jeg er glad, sund og rask! Og jeg har kunder! Så det kan være to år, fem år, 10 år… ja, hvem ved.

 

Hvordan finansierer du din tur?

Jeg arbejder som freelance grafiker, fotograf og foredragsholder.

Jeg sælger også mine billeder, hvis virksomheder eller private ønsker print hængende på deres kontor, mødelokale eller i stuen.

Klik på på knapperne, så åbner der en nye side.

Udvalget er stort, da jeg gennem årene har taget tusinder af billeder.

Hvad gør du for din egen sikkerhed? Det er jo ikke helt ufarligt at køre og overnatte i Europa.

Jeg hører flere være bekymret for mig, men jeg tager en dag ad gangen og bruger min sunde fornuft. Det er jo heldigvis få mennesker, der ender med en grim oplevelse. Og jeg vil ikke blive hjemme resten af mit liv, fordi noget kan gå galt.

Jeg lever i nuet, så jeg kan ikke rende og være bange  for at ting skal ske, som forhåbentligt ikke sker. Sker der noget, så må jeg tage den derfra.

 

Campingpladser – hvordan og hvor overnatter du?

Det har jeg skrevet et blogindlæg om – læs det her

 

Hvornår skal du til Island igen?

Jeg ved det ikke, men det er helt sikkert, at jeg skal afsted igen! Jeg håber faktisk på sommeren 2021.

Nogle gange er det for varmt at sidde indenfor, og så er det ud på tæppet i skyggen – selv på en parkeringsplads. Jeg kan virkelig arbejde alle steder. Jeg lukker omgivelserne ude, og så er jeg fokuseret på min opgave.

MIT ARBEJDE

Jeg vil så gerne gøre som dig. Hvordan får du kunder?

Netværk, netværk, netværk og lidt mere netværk. Vær opsøgende, undersøgende og spørgende. Og synlig alle steder.

 

Har du mest kunder fra Danmark, eller har du kunder andre steder?

Ja, det er primært fra Danmark, at jeg har mine kunder, men jeg har også haft kunder i andre lande. Jeg er åben overfor samarbejde med kunder i alle lande.

 

Har du mærket nogen modstand fra dine kunder?

Nej, på ingen måder. Faktisk hører jeg flere sige ”Bare det var mig!” Jeg har fået mange kunder, fordi de gerne vil bruge mig og vil støtte min livsstil.

 

Hvilket internet bruger du? Og hvad med store filer?

Jeg har 3 mobil, erhverv, hvor jeg har 20GB med på telefon. 20GB på et mobilt bredbånd. Derudover kobler jeg mig på Wi-Fi rundt omkring, når jeg skal hente/sende større filer.

Jeg har planer om at købe mindre datapakker ved forskellige telefonselskaber i de forskellige lande, hvis 20GB ikke er nok.

Får jeg en større opgave over længere tid, så lejer jeg mig ind på små work studios, der udlejer på daglig basis, eller jeg finder en internetcafé.

En note til Spanien, hvor jeg løb tør; der har jeg fået 100GB per måned for 49€ hos www.flexnet.es. Jeg snakkede med en dansker og fik købt to måneder på én gang, så jeg ikke skulle stå med opsigelse mv. Absolut en god måde for mig. Og klart noget, som jeg vil gøre igen, når jeg kommer til Spanien.

I Danmark har jeg købt 3 mobildata abonnement på 1000GB om måneden, så jeg ikke skal tænke så meget på det.

 

Hvad med mobilabonnement?

Der har jeg også 3 Erhverv. Det gør, at jeg har fået et rigtig godt tilbud og har 20GB på telefonen til alle mine sociale medier. Dog er jeg bundet i tre år. Men så kan de i det mindste ikke ændre på min pris.

Med alt den EU datalovgivning gør det, at jeg skal være i Danmark i 14 dage ud af fire måneder. Og det er lige meget, hvilket selskab man har i hvilket som helst EU-land.

Det håber jeg bliver lavet om på sigt. Faktisk krydser jeg fingre for, at der bliver fri data i alle landene.

 

Hvad kamera og gear har du?

Du kan se mit udstyr her.

 

Hvilket program redigerer du dine billeder i?

Hovedparten laver jeg i Adobe Lightroom, men få ting skal igennem Adobe Photoshop – f.eks. laver jeg retouchering i Photoshop.

 

Hvilke programmer bruger du generelt?

Jeg bruger Adobe-pakken. Indesign bruger jeg til alle mine grafiske opsætninger – lige fra visitkort, brochurer til store kataloger. Illustrator bruger jeg til grafik og vektorgrafik. Når jeg redigerer video, gør jeg det med Premiere Pro.

Derudover bruger jeg Word og Excel til at håndtere filer med tekst og tal fra kunder.

Skal jeg lave præsentationer, er Keynote min favorit. Det bruger jeg også til at lave mine foredrag i.

Min yndlingsbrowser er Google Chrome.

Noter bruger jeg rigtig meget, da det bliver sync’et fra mac til iPhone, og derved kan jeg arbejde alle steder, hvor jeg har min telefon. Det kan f.eks. være, at jeg startede et blogindlæg på telefonen, og arbejdede videre på Macbook’en senere.

HUGO

Husk – Hugo har sin egen side med info her.

Hvor er Hugo fra?

Hugo er fra mærket Ilusion, som kommer fra Spanien.

Jeg har lejet Hugo af TJ Camper i to år.

 

Hvorfor er Hugo en “mand”?

Sådan har det bare altid været med mine biler. Lige bortset fra “Røde Ragnhild” – hun var så lille og rød, at jeg ikke kunne finde på noget mandligt.

Jeg tror, at det er fordi, jeg har manden i mit liv med mig! Og jeg ser os som et makkerpar. Det gjorde jeg også med Thorleif og Bumle. Det giver dem en personlighed, og det kan jeg godt lide.

 

Hvad betaler du i vægtafgift?

2 x 4720 kr.

 

Hvor har du din autocamper forsikring?

Den har TJ camper for mig. Alle andre har jeg hos Codan.

 

Gik du bevidst efter en bil under seks meter?

Ja, for så koster den ikke så meget på broer og i vejafgift. Og så er det til at komme rundt, samt at parkere.

Fast flaskegas

Det er altså smart. Jeg havde det installeret i Bumle.

Når jeg skal ud og rejse mere i Europa, skal  jeg også have det på Hugo. Det er bare ikke nødvendigt, nu hvor jeg er i Danmark.

Jeg ’tanker’ som var det diesel. Se blogindlægget her.

 

Hvor mange liter vand har du, og er det nok?

Jeg har 60 liter nu, og de vil opgradere mig til 100 liter. For mig er det nok. Jeg fylder faktisk ret sjældent op. Men jeg sviner heller ikke med det.

 

Er der vand og tøming mange steder?

Ja jeg har ingen problemer med at få det ordnet. Brug evt. app’en CamperContact (den koster kun 45 kr. om året). Du kan også se det i Pintrip app’en.

Ellers er der på mange motorvejsrastepladser.

 

Solceller

 

Efter at have haft 100W på Bumle er jeg spændt på at få 330W på Hugo. Jeg skal nok lave en update efter noget tid.

 

Du kan læse mere på Hugos egen side her.

Du er velkommen til at følge med på min Facebookside og på Instagram

Hvis du skulle sidde med et spørgsmål, som ikke er besvaret, så skriv til mig, så opdaterer jeg siden.