Endnu en drøm er gået i opfyldelse – Jeg har fotograferet endnu en lækker rovfugl

af | okt 19, 2020 | Fotografi, Rejse, Sverige

Jeg må knibe mig selv i armen, da jeg vågnede i morges. For det var rigtig nok! Jeg havde oplevet en rød glente helt tæt på!

Jeg valgte at dedikere hele min weekend til at være i skoven ved Fyledalen i Sverige. Tit så kører jeg fra sted til sted, men jeg kunne mærke i denne weekend, havde jeg brug for at fordybe mig i et område.

Fyledalen

Fyledalen ligger lidt nord for Ystad – det er en 20 km lang sprækkedal og en af naturreservat. Jeg har læst mig til at Fyledalen, som byder på smukke landskaber og sjældne planter – det er et eldorado for både botanikere, ornitologer og geologisk interesserede.

Fyledalen er kendt som overvintringssted for en række rovfugle, bl.a. kongeørnen, musvåger og rød glenter. Om vinteren skulle Fyledalen være et af de bedste steder i Europa til at opleve rovfugle – især ørne.

Jeg havde fået stedet anbefalet i forbindelse med, jeg spurgte ud på Instagram, om nogle havde et fedt sted i naturen de kunne anbefale. Og der fik jeg denne anbefaling. jeg googlede og læste, der var levende med rovfugle… bl.a. Rød glenter og kongeørnen. Så min krop ville afsted.

Jeg har set og oplevet så mange dyr…de fleste af dem løbende væk fra mig…

Haha, men det er en levende skov. Jeg har mødt en masse rådyr/dådyr, vildsvin, små fine fugle, store rovfugle og egern. Hele følelsen af at være tæt med naturen var magisk for mig.  

Mødet med vildsvin

Uha mit hjerte bankede der udaf!! Jeg mødte først et vildsvin, som jeg skræmte væk! Så mødte jeg en hel familie, som jeg også har filmet her og derefter hørte jeg skrig fra en tæt på! Jeg sad ved et træ, nød naturen og kunne høre den komme tættere på. Så jeg stak kameraet ud fra det brede træ jeg sad op af og fik det her!!!

Se hvor tæt den kommer på mig 🙂 Jeg har lyn-samlet hele oplevelsen med iPhonen i en lille video på 1:06 minut. Så kan alle jer, der ikke ser mine 24-timers stories, få et glimt af hvad dagen i dag bl.a har stået på – For det kan man da kunne kalde for tæt på naturen 😀

I skjul

Jeg var i skjul både lørdag og søndag – henholdvis 8 og 9,5 timer, for at prøve at få nogle ‘skarpere’ billeder i hus… men de fleste oplevelser jeg fik, var udenfor kameraets placering.. typisk, MEN i går aftes, lige efter solen gik ned fik jeg fornøjelsen af denne smukke røde glente!

Mit hjerte hamrede afsted… glæden varmede min gennem frossen krop

Den havde siddet længe oppe på en gren og spejdet ud og jeg nægtede bare at rejse mig, før den smuttede, så jeg sad musestille…Jeg  nød det såååå meget. 

Efter nogle minutter lettede den igen. Og jeg kunne storsmilende gå tilbage til Bumle. Men var spændt på om billederne kunne bruges til noget. Men jeg er ok tilfreds 😉

Jeg havde også en musvåge til at sidde på en gren 5 meter fra mig, mens jeg sad i skjulet. Og den lille fuglekonge, var i krattet ved siden af mig ca. 1 meter fra mig. Der har været så meget liv omkring mig.

Det var sjovt at se vildsvinungerne så tæt på og jeg gjorde intet for at være stille, for jeg ønskede ærligt ikke moren skulle komme og de løb heldigvis væk 🙂

Her er jeg pakket godt op på vej i skjul

Jeg er meget taknemmelig over disse oplevelser i weekenden. Desværre ikk muligt at få alt på kamera, men oplevelserne sidder dybt i mig 🙂

Så disse billeder/video er det man vel kalder dokumentations skud af det, der var muligt 🙂 Så selvom der ikk var så meget at vise jer, i forhold til hvad jeg har oplevet, så er jeg fyldt med gode oplevelser, energi og glæde indeni 🙂

Jeg forlader Sverige med en skøn følelse… jeg har lyst til mere… jeg vil gerne ud og finde flere dyr.. ugler og rovfugle 🙂 Så Sverige… I’ll be back 🙂

Jeg smiler indvending… og udvendig 😉

Bumlende hilsner
Anja

(The English translation is made by a Google Translate plugin. Sorry for any error translations)

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs relaterede blogindlæg