Mig &

MIN LIVSSTIL

For jer der følger mit liv på de sociale medier, hersker der vist ingen tvivl om, hvor meget jeg elsker min livsstil. At bo på 12 kvm passer så godt til mig, og at der er hjul under mit hjem er endnu bedre, for så kan jeg komme rundt og opleve en masse, mens jeg har mit arbejde med mig.

Lidt

om mig

Jeg en fynsk kvinde på 43 år. Som menneske er jeg meget smilende, eventyrlysten, omsorgsfuld, ansvarsbevidst og kvalitetsbevidst. Jeg er både udadvendt og indadvendt i et godt miks, og så jeg har et positivt livssyn.

Jeg keder mig ALDRIG, for jeg kan altid finde på noget at lave. Jeg har en masse dejlige hobbyer, der holder mig beskæftiget.

Jeg er udlært grafiker, og fotografiet er kommet til de seneste år. I sommeren 2019 sprang jeg ud som selvstændig efter både at have arbejdet på reklamebureau og som in-house grafiker i mange år.

En stor del af min livsstil er fotografiet. I 2016 startede jeg mere seriøst med at fotografere. Og det var Island og naturen ramte mig – og rent udsagt har forandret mig.

Jeg ønsker egentlig bare at leve livet, mens jeg har det. Og det gør jeg ved at opleve en masse, der gør mig glad, og som udvikler mig.

Jeg går efter mine drømme, og jeg elsker citatet nedenfor, som min mor skrev på et kort, hun gav mig med på min rejse:

“Du lever kun én gang, men hvis du gør det rigtigt, er én gang også nok.”

― Mae West

Hvordan

startede jeg dette liv?

 Jeg lever for at opleve. Her er jeg på Island i 2018 med min gamle Land Rover, som jeg gav navnet Thorleif. Jeg rejste rundt på Island i tre måneder, mens jeg passede mit arbejde.

Det er faktisk svært at sige helt præcist, hvordan det hele startede, for det er små brudstykker af flere ting, der har samlet det hele til, hvor jeg er i dag. Jeg har altid elsket at rejse, og vi har i min barn- og ungdom altid rejst meget.

Men der er ingen tvivl om, at min tidligere chef, som var meget åben for, at hans medarbejdere ikke skulle sidde på et fast kontor og arbejde, har spillet en rolle. Så jeg valgte at tage mit arbejde med til Island – på en henholdvis to og tre måneders tur i 2017 og 2018. Det har bestemt lagt en god grobund for at kunne se, hvad der er muligt. Og dermed har det ikke følt som så stort et spring at gøre det fuldt ud.

Derudover så jeg dokumentaren “Minimalism: A Documentary About the Important Things”, som inspirerede mig rigtig meget.

En kammerat spurgte mig, mens han kiggede på min to reoler i stuen fyldt med bøger og spil:

“Hvornår har du sidst brugt noget fra de to reoler?”

Dét fik mig til at tænke og få øjnene op! For jeg kunne ikke engang huske, hvornår jeg sidst har brugt noget fra de reoler.

Nogle dage efter stod jeg i køkkenet, var ved at lave mad, åbnede skuffen for at tage en grydeske, og tænkte: “Jeg bruger altid de her tre redskaber – de andre 30 ligger der bare.”

Jeg så pludselig mit hjem på en helt ny måde. Der var en masse ting, som jeg slet ikke brugte, men bare ejede. Og så tog min nye livsstil for alvorlig fart.

Dette er fra min sidste flytning. Det er jo vanvittigt… så mange kasser! Derudover var der alle møblerne. Jeg er single og boet alene i over 10 år! Jeg havde ALT for mange ting, på trods af at jeg havde sorteret med hård hånd ved min forrige flytning. 

En lille video om

HVORFOR bor jeg i en autocamper

Hvad

var næste skridt?

Jeg husker den dag, hvor jeg mødte op til interview til Ugeavisen Odense. Det var midt i min klargøring til at skulle køre sommeren 2019. Foto: Klaus Knakkergaard.

Jeg startede selvstændig som grafiker og fotograf i 2019. Jeg købte en autocamper, som jeg navngav Bumle, og som skulle vise sig at være mit hjem i 1,5 år. Jeg holdt loppemarked og solgte alt det, som jeg ikke skulle have med i Bumle. Det føltes fantastisk, og jeg savner intet af det.

Jeg kørte ud i Europa, oplevede, arbejdede og blev mere og mere forelsket i mit eget liv.

Covid-19 meldte sig på banen, jeg måtte tage hjem og brugte en stor mængde tid i Danmark. Men jeg nød faktisk Danmark mere, end jeg havde regnet med.

Efter Bumle, flyttede jeg ind i Hugo (autocamper) i 2 år. Du kan læse alt om ham på hans egen side HER.

Lige nu bor jeg i Walther (autocamper) og ham kan du læse om HER.

Du kan se min tidslinje fra jeg gik i gang, til hvor jeg er i dag under ‘MIN REJSE‘.

Hvorfor

denne livsstil?

Det var ikke, fordi jeg pludselig tænkte, at nu skulle jeg være minimalist, bo i en autocamper og kun gå i outdoor- og uldtøj. Det har været en længere proces, så det hele er kommet naturligt for mig.

Men hvorfor ønsker jeg at leve sådan her?
Jeg tror på, at det simple og forenklede liv kan give plads til så mange andre ting. Jeg føler en ro over ikke at skulle forholde mig til alle de ting, som jeg havde før.

Desuden er det, at jeg kan kombinere mit arbejde med at rejse rundt og opleve naturen med mit kamera drømmen for mig.

7

Solgte jeg virkelig alt?

Nej, for jeg har gemt de ting, der betyder noget for mig, og som jeg skal bruge i dagligdagen.

Derudover har jeg billeder og nogle få ting med stor værdi for mig, såsom masker, som jeg købte, da jeg boede i Afrika, Barnets Bog og lignende, som jeg har pakket i nogle få kasser, der bliver opbevaret. Men vi snakker få kasser, jeg har gemt.

7

Har jeg fortrudt noget?

Jeg har virkelig tænkt over, om jeg har fortrudt noget af alt det, som jeg solgte, og jeg kan ikke komme i tanke om noget overhovedet.

Helt generelt fortryder jeg intet. Jeg lader dagene gå, som de gør, og jeg gør mit bedste for at leve fuldt ud. Så der er ikke noget at fortryde.