Vulkanudbrud – var med første dag 🌋

af | jul 13, 2023 | Island, YouTube

Mandag den 10. juli 2023 vil for evigt være indgraveret i mit sind som en af de mest betagende dage i mit liv. Det var dagen, hvor jeg var heldig nok til at være til stede fra den allerførste dag af vulkanens udbrud her på Island.

Alt begyndte med en telefonopkald fra en af mine gode kammerater Jeroen. Han fortalte mig, at noget spændende var ved at ske, og at der kunne komme et vulkanudbrud. Jeg sprang ind i min autocamper, da jeg var i Egilstaðir, og kørte i hast mod Reykjavik. Det var onsadagen inden og vi holdte øje med live-kameraerne i dagevis for at se, om udbruddet kom.

Og endelig skete der noget, mens jeg stirrede på kameraerne, begyndte jorden at blive sort og der kom røg. Der var ingen tvivl – noget var i gang. Jeg ringede straks til min kammerat, og vores glæde og spænding var ikke til at skjule. Efter så mange dage med venten blev vores utålmodighed endelig belønnet. Adrenalin pumpede, og vores kroppe var fyldt med en elektrisk fornemmelse.

Vi skyndte os mod P2-parkeringspladsen sammen med andre vulkanentusiaster. Turen var hård, men den var det hele værd. I starten holdt vi os på en vis afstand, og jeg delte mine indtryk i min YouTube-video. Efterhånden som vi så, at det var sikkert nok, og efter at have fået råd fra redningsfolkene, bevægede vi os længere ind mod udbrudsområdet.

Selvom mine erindringer er lidt slørede, husker jeg tydeligt, at jeg var tæt på udbruddet, muligvis omkring 200-300 meter væk. Min adrenalin piskede rundt i min krop, og jeg var fast besluttet på at fange hvert eneste øjeblik. Redningsfolkene ankom og informerede os om, at vi snart skulle pakke sammen og bevæge os ud igen.

At være vidne til vulkanudbruddet fra første dag var intet mindre end ekstraordinært. Selvom jeg allerede havde haft den ære at se Fagradalsfjall-vulkanen i udbrud tilbage i 2021, var denne oplevelse noget helt særligt. Det var som om, jeg blev en del af selve skabelsen. Vulkanen viste sig i al sin pragt og kraft, og det var en ydmygende påmindelse om naturens storhed.

På vej tilbage mod autocamperen oplevede jeg problemer med mine hofter, og smerten blev næsten uudholdelig. Jeg blev til sidst reddet ud, og jeg deler hele historien i detaljer i min YouTube-video. Ord kan ikke beskrive den følelsesmæssige rutsjebane, jeg var på, men jeg håber, at du vil tage dig tid til at se videoen og dele oplevelsen med mig.

At være der fra første dag af Fagradalsfjall-vulkanens udbrud var en ære og en gave. Det var en intens, surrealistisk og uforglemmelig oplevelse. At være vidne til kraften i naturen og skabelsen af ny jord har givet mig en dybere forståelse for vores plads i verden. Jeg håber, at min video og denne beretning har formået at fange bare en brøkdel af den fascination, glæde og ærefrygt, jeg følte under denne enestående oplevelse.

Min oplevelse i 2023

Min oplevelse i 2021

Tak fordi I læste med og eventuelt så videoerne. Jeg har fået så stor og dejlig opbakning på det sidste og det varmer rigtig meget! Så super 1000 mange gange tak for jer ❤️

Rullende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *