En uge i Lille Vildmose – Jeg elsker mit work & travel liv

af | jul 2, 2020 | Arbejde, Danmark, Fotografi, Oplev Danmark, Rejse, Work and Travel

Sidst var jeg der 2 dage og det var ikke nok. Så jeg besluttede mig for at bruge en uge i naturen sammen med Bumle og nogle dyr, mens jeg arbejdede

Bumle og jeg havde en super smuk uge med godt og stille vejr ☀️ At have det liv jeg har, hvor jeg kan køre hen, hvor jeg har lyst til, mens jeg kan tage mit arbejde med mig er virkelig lykken. Jeg ELKSER det!

Jeg startede med at køre ned i Lille Vildmose centeret og få en snak med dem. De første billeder jeg tog var faktisk af disse gule blomster ved siden af centret som bare kaldte på mig.

 Tofteskov

Om aftenen tog jeg med på deres torsdags bus tur ind i Tofte skov, hvor man ser ældgammel skov, kronvildt og vilde vildsvin. Da jeg sad midt i bussen fik jeg ikke så mange billeder med, men vi så mange vildsvin og Kronvildt.

Her er lidt blandet iPhone billeder. Vi forlod bussen 2 gange for at gå en mindre tur.

1. gang var det for at se de gamle træer og 2. gang var det for at se ud over hele mosen. Bl.a. oppe fra deres nye tårn der er 17 meter højt 🙂

 Vildsvinene ved Lille Vildmosecenteret

To dage i træk havde jeg den store fornøjelse at komme helt tæt på vildsvinene og deres unger. Jeg sad og lå i græsset og fotograferede dem og jeg var dejlig høj af adrealin og smilede nok for evigt efterfølgende 🙂 Hvor var de kære og den lyd de havde, når de smaskede 🙂

Udsigt en aften over Tofte Skov mose

Smuk morgen

Nogle morgner er bare magisk og her er en af dem. Solen står op, jeg er helt alene, mose duften, ‘mosekonen der brygger’ og et lys der giver en kuldgysninger. Jeg er så glad for, jeg nåede at få denne oplevelse med. At der så lige skulle komme en trane flyvende ind i mit setup var en ekstra gave ☀️

Ugleunger

Jeg har aldrig fotograferet en ugle før, så to morgner i træk var jeg ude og møde denne Natugle unge. Om det var den samme begge dage, vil jeg ikke love, da jeg havde hørt der skulle være 2 der.

Rævene

Noget jeg havde glædet mig rigtig meget til, var at komme tilbage til ræve ungerne. Jeg har kunne følge med i en Facebook gruppe hvor meget de havde vokset. Så det var hyggeligt at komme tilbage til dem.

Tranerne

Desværre ik jeg dem kun lngt væk, men jeg fik dem set og med en unge. Så må de bedre billeder komme en anden god gang 😉

Rovfugle

 Der er noget råt og særligt over rovfuglene. Og de er så svære at fotografere. Jeg fik MANGE billeder, hvor jeg bagefter kun havde små sorte prikker på billedet. Så her er lidt af dem. Jeg har sat dem op i collager, for at de syner af lidt mere 🙂 

Og her var jeg lidt heldig…. der fik jeg en rørhøg tættere på efter at have siddet længe og ventet og håber på den kom over mod mig, mens den jagede.

Elgene

Jeg så ikke elgene de første mange dage.. 4 dage faktisk. Men når jeg tænker over det, så havde jeg fokus andre steder i Mosen. MEN det lykkes og fik faktisk 3 oplevelser over 3 dage.

Den sidste morgen inden jeg skulle køre fik jeg denne oplevelse helt alene med ham her. Han var så fin.

 

Gøgen

Det er første gang i mit liv, jeg oplever den… jeg kunne høre det så tæt på og heldigt det var så varmt, at passagervinduet var åbne, så kunne jeg lige få et par billeder og en video 🙂

Behind the scenes

Det er altid sjovt at få lidt billeder ‘Behind the scenes’

Det er min primære fotografisk setup med mit Canon 5D3 med mit Canon 100-400 mm. Og som noget nyt fotograferede jeg med klip klappere ved rævene, da det var meget varmt 🙂

Frans og jeg havde en oplevelse, hvor rævemor kom helt over til mine tæer og snuste lidt. Her har Frans lige sagt “læg helt stille” – så jeg “stivner” og fornemmer kun hun er der. Derfor er det så fedt at få sådan et billede bagefter, hvor man kan se hele scenen i det ☀️

 

 Fotograf: Benny Krogsgaard Frandsen 

En sjov oplevelse

En aften var jeg ude og køre med Henriette fra centeret og hun sagde pludselig “Der er en ræv” og den gik langs med bilen (vi tøffede afsted i 2 gear ned langs Ny Høstmarksvej)

Den var pluselig væk og jeg hoppe forsigtigt ud af bilen og kunne se den var på vej væk, hvorefter jeg siger til Henriette:

“Den er på vej væk… Nej nu stopper den…. Nej nu skider den sgu… ej den kigger på mig… og nu slikker den sig om munden” 🙂

Vi var færdige af grin, for i hver sætning var der sådan overraskelse i min stemme 🙂

Så selvom billedet er i så dårlig opløsning, så elsker jeg det, for det er et fantastisk minde fra den aften 🙂 

Lidt blandet

Udover alle de andre dyr, så oplevede jeg også sådanne små ting i dagene der gik deroppe ☀️

Jeg synes det er så skønt, at vi har en sted som Lille Vildmose, hvor naturen og dyrene har mere plads. Hvor man skal lede lidt efter dyrene, men stadig har en stor chance for at se og fotografere dem 🙂

Work and travel

Jeg kan ikke sige nok, hvor meget jeg elsker at have mit hjem, min arbejdsplads med mig. Hvor nemt det er for mig at få sådanne oplevelser helt tæt på i flere dage af gangen. Her under kan du se, hvordan jeg nogle dage nød at ligge op i alkoven og arbejde på maven, mens jeg kunne ligger og kigge ud over mosen høje græsser og kigge efter elge, mens jeg arbejdede 🙂 Andre tider ved bordet, nogle gange med vand eller mark udsigter. Jeg er fan af mit liv :-)))))

 Har du lyst til selv at tage afsted, men gerne vil vide lidt mere, så kig lige forbi deres hjemmeside lillevildmose.dk – Og kan anbefale at tage forbi og tage en snak med dem.. de er ski’e sø’e ?

 

 

 

Alt i alt kan man vist sige, jeg fik oplevet lidt af hvert hen over dagene ☀️ Jeg husker i hvert fald jeg sov rigtig godt og rungt efterfølgende, da dagene have været lange med tidligt op og sent i seng. Men jeg var mættet på en fantastisk naturlig måde ?

 

 

 

Til camper folk og overnatning

 

 

Den campercontact plads der var engang er nedlagt, men der er en masse camping pladser i området. Jeg kender personligt en masse mennesker i omrpdet, som jeg overnatter ved i deres indkørelse.

 

 

 

 

 

På gensyn Lille Vildmose ☀️

 

 

God sommer derude 🙂

 

 

 

Bumlende Hilsner
Anja

 

 

 

 

(The English translation is made by a Google Translate plugin. Sorry for any error translations)

 

 

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

2 Kommentarer

 1. Jens Kristian Andersen

  Hej Anja
  Flotte billeder fra Lille Vildmose
  Hvor meget tele brugte du til Vildsvine billederne og ved du om man kan få lov til selv at gå rundt inde hos dem ?
  Vil meget gerne selv en tur til Lille Vildmose.
  Hilsen Jens Kristian

  Svar
  • anja.robanke

   Hej Jens Kristian,
   Tusind tak ? Jeg havde måde min 100-400mm med og min 24-70mm med.
   Og nej du kan ikke bare gå rundt derinde. Det var en speciel aftale jeg lavede med Michael deroppe fra. Ringer op og snak med ham. Man kan betale sig for at få denne fantastiske oplevelse så tæt på ?
   Venligst Anja

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *