Livet har ikke altid været godt

af | jan 8, 2024 | Medieomtale, Mig

Allerførst – Dette blogindlæg og artikel er meget personligt. For at sikre en positiv oplevelse for mig vil jeg gerne undlade mails og beskeder i min indbakke med livshistorier eller fra folk, der har det svært. Jeg er ikke uddannet til at yde personlig hjælp, men jeg ønsker at inspirere. Hvis du har brug for hjælp, vil jeg opfordre dig til at tale med nogen i dit netværk, du er tryg ved, din læge eller henvende dig til psykiatrien. Jeg har selv haft gavn af alle nævnte. At bede om hjælp er en styrke; vi kan ikke altid klare alt selv, især når det er svært. Se venligst nederst i blogindlægget, hvor jeg har henvist til links og telefonnumre for professionel hjælp.

Fotograf: Henrik Bjerregrav

Journalist Anette Løkken Sørensen og Fotograf: Henrik Bjerregrav

Dette blogindlæg er en forlængelse af artiklen i Hjemmet, der udkommer i dag d. 8. januar. Som titlen på Hjemmets artikel antyder, har jeg aldrig været gladere end nu. For dem, der har fulgt mig længe, ved I, at jeg stræber efter at leve den bedste version af mit liv. Men jeg deler aldrig et lyserødt eller poleret billede, for jeg ved, ingen liv er perfekt. Jeg deler mit liv og mine oplevelser her i nutiden, men der er faktisk en fortid…

Som jeg også deler i mit nye foredrag, hvor jeg har valgt at åbne mere op, har det gode liv ikke altid været godt for mig. Det har været mørkt, meget svært faktisk. Jeg har været meget syg, og lysten til livet var væk…

Jeg kom efterfølgende online i ‘Alt for damerne’

Jeg mødtes med journalist Anette Løkken Sørensen og fotograf Henrik Bjerregrav til et interview til Hjemmet. Vi ønskede at gå en tand dybere ind i mit liv. Anette skrev faktisk min artikel til ‘Alt for damerne’ tilbage i april 2020. Hun er en fantastisk journalist, og jeg føler mig tryg ved hende. Hendes skrivestil formår at indfange vores samtaler på smuk vis. I ’Alt for damerne’ blev det kort nævnt, at jeg havde haft en svær periode i mit liv. Nu har jeg valgt at gå lidt dybere ind i det. Og hvorfor?

Der er flere grunde til det. Jeg har altid ønsket at dele, men jeg har skulle være klar. Det har været en proces for mig. Hele livet er en proces. Så da jeg udviklede mit nye foredrag, “Hvad er det gode liv?” følte jeg, at det ville være forkert ikke at nævne den mørke periode i mit liv. Denne tid har været en del af min udvikling og har formet det liv, jeg lever nu. Derfor åbner jeg nu op om, hvad jeg har været igennem, og jeg håber, I tager godt imod det. Jeg lever nu den bedste version af mig selv, og det trives jeg med.

Jeg føler også gerne, jeg vil vise den anden side af mig, måske give en forståelse for nogen, hvorfor jeg er som jeg er og lever som jeg gør. Og jeg ser nogen gange derude, når livet har været svært og man kommer ud på den anden side, så vil man leve! Og sådan har mine seneste år været.

Det var den 9. november 2009, der kom jeg ikke ud af sengen.

Det var mange år, jeg havde det svært, og alle disse år rummer mange historier. Jeg vil ikke dykke dybere ned i det i dag, da det ville kræve en hel bog, som jeg drømmer om at udgive en dag. For jeg er klar til at dele hele min historie. Jeg drømmer om at kunne hjælpe og inspirere andre til at leve den bedste version af deres liv. Jeg har brugt mange år på at genfinde lysten til livet, glæden ved at stå op om morgenen og muligheden for at arbejde igen giver glæde. Jeg er stolt af, hvor langt jeg er kommet, og er evig taknemmelig for min familie og venner, der støttede mig. En særlig tak til psykiatrien, som hjalp mig i de sværeste perioder, og ikke mindst min praktiserende læge i Aarhus, der opdagede, at jeg havde brug for hjælp.

Fotograf: Henrik Bjerregrav

Vi ved ikke, hvad der former os, når vi bliver født. Heller ikke, hvordan vores liv ser ud om 10 år. Men vi kan drømme og arbejde hen imod disse drømme. Jeg ved, at min svære tid har formet, hvem jeg er i dag. Jeg ønsker at leve mere end nogensinde før, være positiv og se lyst på livet. Selvfølgelig er det ikke muligt 24/7, men at gøre sit bedste giver en tilfredsstillelse. Jeg ønsker at inspirere andre til også at have lyst til at leve den bedste version af deres liv.

Du er velkommen til at skrive en kommentar nedenfor eller på indlægget på Facebook eller Instagram, men jeg frabeder mig private mails og beskeder. Tusind tak.

Jeg vil takke de mennesker, der er en del af mit liv, takke for deres tillid, kærlighed, venlighed, for at lade mig blomstre, udvikle mig og være min kæmpe støtte i det, jeg gør, selv når mine ideer er lidt skøre ❤️

Tak, fordi du læste med.
Af hjertet tak.

Rullende hilsner, Anja

 

Husk, der er telefonlinjer, hvor du kan ringe og få en anonym snak.
Her er to ud af flere:

Livslinjen
Telefon: 70 201 201

DepressionsLinien er et tilbud til patienter og pårørende, der ønsker at tale med nogen, der forstår.
Telefon: 33 12 47 74 (lukket lørdag mellem 19 og 21)

Eller søg hen til den nærmeste psykiatriske akutmodtagelse. Husk, der er folk derude, der gerne vil lytte og hjælpe. Da jeg var i mit mørkeste, havde jeg svært ved at se og tænke rationelt, så jeg er glad for, at andre kunne guide og hjælpe mig, da jeg havde brug for det. Pas på dig selv.

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

12 Kommentarer

 1. Lise

  ❤️ Du er SÅ sej, Anja ❤️
  Jeg glæder mig til at følge dig og Nûna i fremtiden.
  Masser af kærlige tanker til dig og din fremtid.

  Svar
  • Anja Robanke

   Tusind tak Lise ❤️ Dejligt du læste med og nu er der kun få dage til Núna er med mig på min livrsejse 🚐🐶 Jeg henter hende på fredag 😁 TAK 🤗

   Svar
 2. Birgit Jensen

  Kære Anja.
  Hvor er du vare dejlig.
  Du har jo netop fortjent det liv du lever nu selv om du tidligere drømte om noget andet.
  Er super glad for at kende lidt til dig og dit liv som i den grad inspirerer mig.
  Kærlig hilsen
  Birgit

  Svar
  • Anja Robanke

   Kære Birgit
   Tak for din dejlige hilsen. Det var at det bliver taget godt imod. Og jeg er glad for at kunne inspirere. Nyd livet på bedste vis vi kan ❤️
   Kærligst Anja

   Svar
 3. Jytte Kieffer

  Kære Anja. Tak for at du deler det med os udenfor din inder kreds. Jeg er et sted lige nu hvor det var så dejligt at læse at du er glad for livet , det giver mig håb. Tak.
  Sender de varmeste krammer til dig og den lille uldtot. Er så glad for at følge dig.

  Svar
  • Anja Robanke

   Kære Jytte ☺️ Det glæder mig at det rammer et godt sted. Det er mit mål med at dele. Jeg vil gerne at folk ved det bliver godt. Ja det er pisse hårdt. Jeg havde for 10 å siden ikke troet jeg nogensinde kom ovenpå igen. Små skridt og husk at nyde de bitte små ting i livet og være mindfull. Alt det bedste din vej 🥰 Varm krammer retur

   Svar
 4. Karen Friis

  Hej Dejligt at det går dig så godt. Glæder mig til at følge dig med din 4-benet ven. Vi ses lige pludselig derude.
  God vind
  kærligst Karen

  Svar
  • Anja Robanke

   Kære Karen, så dejligt og ja vi ses lige pludselig. Jeg henter hende på fredag. Jeg glæder mig meget 🐶 God vind til dig også, men ikke den der går camperen til at gynge 😂 KH Anja

   Svar
 5. Palle Olsen

  Fantastisk at læse at du er et godt sted nu, godt gået. Du er en kæmpe inspiration, og vanvittig spændende at følge. Skal man sige noget godt om at ramme bunden må det være, at man lærer sig selv at kende, og kommer ofte stærkere ud på den anden side. Ønsker dig alt det bedste, og er ikke i tvivl om at det er det helt rigtige for dig nu at få selskab af en hund.
  Jamen for dælen da, du får lige en kæmpe stor og velmenende virtuel krammer herfra.

  Svar
  • Anja Robanke

   Ja, jeg er et godt og trygt sted i mit liv nu. Og det er dejligt at være klar til at kunne fortælle noget mere om det. På en eller anden måde gør det mig hel at kunne vise alle aspekter. Og ja der er altså noget om det er ordsprog. tusind tak for din kommentar Palle, jeg glæder mig rigtig meget til at hente min lille hund på fredag og sender dig et kæmpe kram for din tanke.

   Svar
 6. Børge Langkilde Rasmussen

  Hej, og tak for fantastiske dig, og for at måtte følge dig på din dejlige vej rundt i naturen. På inspiration fra dig var vi i sommeren ’23 på en lille tur rundt på Færøerne og efterfølgende en stor tur rundt på Island! Og vi giver dig ret! Et så fantastisk land, der kun giver lyst til mere! Vi sender alle vore varmeste tanker i din retning med stor respekt for din måde at agere på i alle medier!

  Svar
  • Anja Robanke

   Hej Børge, og tusind tak for dig! Tak for at give dig tid til at følge med og fedt, at der kom inspiration til en rejse. Det glæder mig virkelig og få sådan nogle ting at vide, for nogle gange går jeg i min egen lille klokke og ikke ved hvad jeg giver andre. Tusind tak for jeres varme tanker, det betyder mere end i aner 🙏🏼

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *