Det nok evige spørgsmål for camping folk, der rejser rundt i Europa ”hvordan er det med gas?, hvilken flaske?, hvor kan jeg få fyldt op eller bytte den?”

#Reklamesamarbejde

Og disse spørgsmål havde jeg også, da jeg en aften spurgte mig frem i en Autocamper gruppe på nettet. Jeg fik rigtig mange gode kommentarer og fif. MEN det bedste fif jeg fik, var nok denne sætning ”LPG Fastflaske gas” 

Derefter begyndte jeg at researche på LPG flaskegas. For et par dage siden, fik jeg installeret en 11 kg tankgasflaske, hvor der kan være 22 liter på.

.

Gode grunde for mig

Én af grundene til, jeg forelskede mig i ved denne løsning var denne gratis app, der giver overblik over de nærmeste tankstationer, samt en kørselsvejledning. Jeg er lidt en nørd og meget stor tilhænger af sådanne løsninger, for det kan da ikke være nemmere.

Jeg downloadede app’en myLPG via deres hjemmeside og var kørerende med det samme uden login.

Én anden grund til at vælge LPG er, at det er meget udbredt i hele Europa. Desværre ikke så meget i Danmark endnu. Jeg valgte derfor at beholde en dansk flaske, da jeg jo med jævne mellemrum er i Danmark, så kan jeg benytte mig at den. men jeg fornemmer behovet skulle ændre sig, så kommer jeg hjem i Julen, hvis jeg skulle have installeret en ekstra tankgasflaske.

Der er 4 fyldestudser med, så jeg kan tanke op i hele Europa. Det er bare at skrue den på og fylde op.

Skal monteres af en certificeret gas-fagmand

Systemet kan leveret med 1 eller 2 letvægtsflasker og man kan vælge mellem 11 kg og 14 kg flasker. Der medfølger et sæt LPG Europa påfyldningsstudser og en Spanien-Adaptor. Det nye system er CE-godkendt og skal monteres af en certificeret gas-fagmand.

.

Truma filter

Normalt er der ikke problemer med urenheder i gas på flaske fra danske leverandører, men det er desværre ikke altid tilfældet i udlandet. Truma er nu kommet med et filter, som kan beskytte gastryksregulator og ventiler mod urenheder og olie fra gassen. De anbefaler at få monteret filteret, så det har jeg også fået, for at sikre mig at mit Truma fyr virker optimalt.

.

Påfyldning af gas

Så tager jeg bare den studs, der passer til det land, jeg er i, skruer den på og sætter “pistolen” på. Så om jeg kun skal have 5 eller 10 liter, så er det ligesom at tanke brændstof til bilen – man betaler kun for det man skal have. Så det er slut med at bytte en flaske rester i, for at være sikker på at have. Jeg er allerede fan 😀

Crashsensor passer på mig under kørelse

Det er dejligt at vide, jeg kan køre med gassen tændt, for er det koldt, så kan mit fyr give mig varme, og køleskabet kan også bare forsætte på gas. Hvor jeg før skulle tænde og slukke hele tiden, selv ved små stop.

Der er monteret en Truma gastrykregulator med sikkerhedsspærreanordning,  en crashsensor der er monteret i gastrykregulatoren somstopper gas tilførelsen med det samme, hvis der skulle ske et uheld. Hvis den skulle udløses, så er der en reset knap til at aktivere den igen.

Nu føler jeg mig dejligt tryg over at skulle ud at køre mange tusinde kilometre.

🙂

Jeg er super spændt på at komme afsted og mærke nemheden i at få gas.

”Alt hvad der kan gøre livet nemmere, er jeg tiltaler af. Så jeg kan nemlig koncentrere mig om andre vigtigere ting”

Må i alle have en dejlig dag.

Bumlende Hilsner
Anja


Update – Januar 2020

Det er gået over alt forventning. Det er positivt og ekstremt nemt. Jeg har kun ankommet ét sted, hvor de ikke havde gas mere. Dog har jeg et par gange kørt lidt efter det, da jeg havde glemt at tjekke gassen,og dermed var løbet tør. Men det var min egen fejl. 

Jeg kopierer bare koordinaterne over i Google Maps, da jeg så kan sætte et mærkat at køre efter. Men man kan også bare trykke direkte i app’en til kørselsvejledning. 

I starten på turen havde jeg ikke varme på og brugte derfor kun gas til køleskab og komfur, så der fyldte jeg ca. hver 10. dag. Inden jeg kørte hjem til jul, havde jeg konstant varme på og måtte tanke ca. hver 4-5 dag. Så et godt råd på vejen – tank ikke i Schweiz, for det er klart det dyreste land.