Mit lille snabel flyvende fantasidyr 🦄😆

af | jun 26, 2022 | Fotografi, Spanien

Eller det troede jeg det var… for i går mødte jeg denne fantastiske lille flyvende finurlighed 🙂 Jeg er i bjergene i Pyrenæerne i Spanien, og jeg sad og fotograferede nogle sommerfugle, da denne lille fyr kiggede forbi 🙂 Jeg blev så overrasket, og min første tanke var ‘ hvad er dette’??!! Jeg havde aldrig set eller hørt om den – så for mig var dette en total ny oplevelse 🙂 Jeg var så begejstret!

Jeg havde den desværre ikke i lang tid for…an kameraet, før var den væk igen… tænkte jeg ‘skete det her eller drømte jeg?’ men heldigvis fik jeg nogle billeder – så jeg vidste det var rigtigt, at jeg mødte dette fantasidyr 🙂

Jeg spurgte alle på min story på Instagram om hvad det var for et dyr. Og så mange af jer har mødt den før 🙂 Så jeg fik navnet på den på flere sprog – TUSIND TAK!

Hummingbird hawk-moth
Duehale
Kacsafarkú szender
Taubenschwänzchen
Macroglossum stellatarum
Dagsvermer
Större dagsvärmare
Moro-sphinx

Jeg har sorteret alle mine sommerfugle billeder og disse i går aftes/nat og måtte bare dele dem med det samme 🙂

Info om Duehalen

Duehalen er en natsommerfugl, men den flyver om dagen. Duehaler svæver i luften, når de suger nektar fra blomster med deres lange sugesnabel. Duehaler findes i områder med snerre og vilde blomster. Sommefuglen ses på skrænter, marker, enge og i haver. Den voksne sommerfugl suger nektar i blomster. Larverne lever af planten snerre.

Slægt: Macroglossum 
Familie: Aftensværmere 
Orden: Sommerfugle
Klasse: Insekter

Fotoinfo

Canon EOS R5 + RF 100+500mm
1/800 sek., f7.1 ISO 800

Jeg var så vildt begejstret over at møde den, at jeg bare måtte lave et indlæg om denne lille fyr 🙂

Hygge hejsa

Eventyrlige og fantasi hilsner fra Pyrenæerne 🙂
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *