Hvordan overnatter jeg – mine erfaringer! (Opdateret)

af | jun 5, 2022 | Rejse, Rejsetip, Work and Travel

Opdateret den. 5. juni 2022

Mange spørger mig, hvor jeg overnatter. Så er her et blogindlæg med mine erfaringer!

 

Men hvorfor ikke bare overnatte på campingplads hver nat?

Jo ser det du… For hvis man laver et hurtigt regnstykke, hvor vi siger 150 kr. pr. nat i en måned, så lander vi ca. på 4500 kr. Og det kan jeg sige med det samme, det har jeg ikke lyst til. Det handler både om økonomi, men også om lysten. For jeg har ikke lyst til at overnatte på campingplads hver nat.

Men hvor sover du så?

Det er lidt forskelligt for hvilket land, jeg er i. Det kan være alt fra en holdeplads i skoven her i Danmark til parkeringsplads ved Lidl i Tyskland (en del lande har de ok WiFi, hvis man holder tæt nok på)

Men jeg bruger primært Campercontact app’en, hvor jeg kan finde alle de gratis steder jeg har omkring mig. Jeg uddyber i et afsnit længere nede.

Her i Danmark er det også muligt med Pintrip, som også får dit eget afsnit længere nede 🙂 Her giver man et engangsbeløb og har mulighed for lokale oplevelser sammen med en gratis overnatning.

 

Her er billeder af nogle blandede steder, jeg har sovet i min tid i autocamper 🙂

 

Jamen er det sikkert?

Det kan man aldrig med 100% sikkerhed sige. Men jeg tror på, at man kommer langt med sund fornuft. Lige meget om du er på campingplads eller på free spots, så er der mulighed for, at der sker noget. Jeg har hørt om folk der er blevet røvet i Frankring til trods for de har været på en stellplatz med aflåste porte. Så intet er sikkert!

Verden er desværre sådan, at det skal være ballademagere. Og man kan aldrig helt helgardere sig imod dem. Men med sund fornuft, så kommer man langt.

Og jeg bliver ofte spurgt om jeg aldrig er bange.. og nej det er jeg aldrig. Jeg har ikke det bange gen, hvis man kan kalde det dét. Hvis jeg mærker i kroppen at et sted føles usikkert, så kører jeg videre.

Jeg oplevede desværre en del udfordringer i fx. Kroatien, hvor jeg blev generet at unge mennesker i de mindre landsbyer ude på landet og oppe i bjergene. Det var med skubben til bilen, sparken, kasten med sten og råben. Så efter en god snak med en lokal vanlifer, sagde hun det bedste for mig ville være at køre langs kysten, det var mere sikkert.

Bliver du aldrig bange?

Nej. Jeg tror faktisk ikke jeg har det gen. Jeg har i hvert fald inden usikkerhed i mig over at sove forskellige steder. Jeg mærker med en uro blandt andre, at jeg gør det. Jeg tror, nogle kan sove. ogleve som jeg gør og andre kan ikke. Og jeg håber dai nderligt det aldrig sker for mig, at jeg bliver bange, for jeg ønsker ikke ødelægge det gode, jeg har gang i.

Campercontact

Campercontact er en app der har overnatningsmuligheder. Der er i skrivende stund har over 37,000 pladser i 58 lande. Det er alt fra gratis, men også campingpladser. Så derfor er den min primær go-to, når jeg skal finde et sted at sove.

Og jeg er vild med de muligheder for at sætte filtre på. Jeg bruger tit det med at kunne vælge om hvad det koster, om der er bad, tømningsmuligheder, WiFI, Strøm, mv. Men også om jeg skal finde en campingplads med et rabatkort jeg har. Søgemuloghederne er jeg rigtig glad for

This is from the internet/browseren

 

Du kan bruge websitet, men jeg bruger altid app’en, da jeg altid har min telefon ved hånden. Du kan downloade app’en HER

 

Jeg ved mange bruger Park4night. Jeg har brugt den få gange, men er aldrig rigtig blevet glad for den.

Hvad er Pintrip?

Når du køber Pintrip, så får du en bog, en vignette til forruden og et medlemskort. Derudover får du en kode til at kunne logge dig ind på appen, så du hurtigt kan se, hvad der er omkring dig. Og for mig som grafiker, så er det lækkert lavet. Meget appetitligt.

 

Bogen indeholder lokale oplevelser rundt i Danmark. Det kan være alt fra et sted med Alpacer til en vingaard, en kro, gårdbutikker mv. og også folk der bare ønsker autocamper folk kan komme forbi og overnatte.

Bogen med vignetten koster kun 449,-

– og du har ingen købetvang, når du besøger stederne. Men jeg synes personligt, det er forkert at køre hen til fx. en kro og tage en af overnatningspladserne, hvis du ikke skal spise der – der kunne jo være et par/familie, der gerne ville have haft den kro oplevelse 🙂 Men jeg ved det ikke er en del af konceptet. Så dette er MIN holding 🙂 Det handler jo om at komme og opleve nogle lokale oplevelser og ikke bare få gratis overnatning – men igen det er MIN holdning 🙂 

 

Så har du en autocamper, om du er dansker, tysker, svensk eller et helt andet sted fra, så er du velkommen til at benytte denne mulighed. Du kan læse meget mere her: Printrip.eu

Island og camping

Jeg har valgt at lave et afsnit omkring Island, da det er et sted, jeg er kommet en del 😉 Og mange spørger tit til dette.

Kort sagt, så er det forbudt at free campe på Island. Det er forståeligt, hvis du spørger mig. Jeg elsker selv at free campe, men jeg kan godt se, at det blev for meget for Island med biler overalt. Faktisk havde Island i 2018 2,3 millioner turister i et land med kun 330.000 tusinder indbyggere. Og naturen er såbar. Så jeg kører pænt ind på campingpladser hver nat. Og overnatter ved venner deroppe også.

Til gengæld synes jeg priserne over en overnatning er ret fair. Island er genrelt et dyrt land, men overnatningen er for mig fin.

Mit yndlingssted at campe

Jeg har flere, men jeg må fremhæve Spanien. De har SÅ mange gode pladser, hvor man må holde gratis. Jeg har sågar oplevet steder med gratis strøm også. Typisk holder jeg i udkanten af byen, hvor jeg så har benytter mig af supermarkeder og restauranter mv.

Håber det gav jer et lille indblik i min måde at overnatte

Jeg elsker livet på vejen. Og det falder mig meget naturligt at finde nye steder at sove næsten hver nat.

Husk det er mine erfaringer. og andre gør det måske på deres måde.

Rullende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

4 Kommentarer

 1. Inger Storgaard

  Hej Anja, jeg følger dig og gør det med stor glæde. Min tidligere kollega anviste til din instagram.
  Jeg er 58 år og pædagog og arbejder med udviklingshæmmede voksne . Har 2 udeboende børn i Århus.
  Jeg bor alene i mit hus i en hyggelig landsby Studsgård v/ Herning. Min kæreste bor i Herning.
  Så kommer min egentlige pointe- at hvis du mangler et sted at overnatte, få et bad, gratis wifi og noget at spise /drikke. Så er du meget velkommen her.
  Jeg har selv rejst meget og har min penneveninde på Færøerne gennem 46 år. Så kan da godt fortælle lidt historier fra flere steder i Verden.:-)
  Med Venlig Hilsen
  Inger Storgaard

  Svar
  • anja.robanke

   Hej Inger,

   Du er da bare så sød ? Det skal jeg have i tankerne ? Jeg har sat det ind på mit Google Maps ☀️
   Hav en rigtig dejlig sommer ?
   Venligst Anja (og Bumle)

   Svar
 2. Palle Schmidt

  Jeg er solgt!
  Jeg bliver 60 år, i overmorgen, mine
  kapital pensioner, bliver udbetalt (egen beslutning).
  Samtidig, har jeg modtaget en million
  arv, så hvorfor ikke opleve verden, som du gør.
  Du har åbnet mine øjne, men jeg vil/kan ikke køre alene, da jeg , har behov for en “roommate”, at dele oplevelserne med.
  Hende jeg nu vil søge, hvis hun findes..
  Men friheden, som du så smukt beskriver, har tændt et lys hos mig.
  Tak for det.

  Svar
  • anja.robanke

   Det glæder mig, at jeg når ud til nogle med mit budskab om at leve, mens vi kan. Så afsted med dig, så skal hun nok dukke op. Du skal nok bare ikke rende rundt og fortælle om dine penge, så dukker der alt for mange kvinder op? De skal jo have dig for den mand du er og den frihed du ønsker om at drage ud og opleve. Der er mange derude, som ønsker det samme som dig.
   Pøj pøj med det.
   Venligst Anja

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *