Plitvice – en dag i himlen

af | feb 27, 2022 | Kroatien, Rejse, Video, YouTube

Jeg var en anelse skepsis over hvordan det ville være at komme til en af de mest populære steder i Kroatien om vinteren – uden frost og sne. 

Jeg har set så mange instagram billeder og videoer fra Plitvice Lakes National Park, og de har været så overdådige og fantastiske.

Ugen før fik jeg et hekseskud (et akut hold i lænden) og havde ondt. Så valgte jeg at tage på eventyr uden mine kameraer, hvilket var MEGET grænseoverskridende for mig.

MEN jeg tog min iPhone og mit GoPro med og valgte at have fokus på video. Det gav lidt en ro, at jeg ikke skulle være 3 personer på en gang 😉 (Fotograf, videograf og natur-nydende person)

Her er videoen fra min skønne dag 🙂

Jeg havde valgt at indlogere mig på Hotel Jezero til 650 kuna. Kuna er stort set samme kurs som danske.

På hotellet have jeg parkering, indgangsbillet, badekar, 3 retters aftenmenu og fin morgenbuffet. Og en ret lækkert varm kakao 😉

Hvis jeg skulle have været på campingplads, så kostede det 200 kuna, jeg ville have været 10-15 km (der var ikke nogle af de andre campingpladser åbne), og en tur i parken 2x 80 kuna + 2 x 80 kun for parkering.

Du kan læse meget mere om priser for de forskellige tider på året. Fx. koster en dagsbillet 300 kuna om sommeren. Så de 80 kuna her om vinter er også ret fin, for der er ikke så mange mennesker. Parken har åben fra kl. 8.00 til 15.00, hvilket heller ikke er så mange timer. Og man vil ikke kunne sol op- eller nedgange.

https://np-plitvicka-jezera.hr/en/

Men der er altid plusser og minusser 🙂 For jeg er sikker på det er meget smukkere om sommeren eller når der er sne og frost. Man kan ikke vinde hver dag 😉

Jeg nød min dag, solen skinnede og der var meget stille uden ret mange mennesker.

Rullende hilsner
Anja

Ps. ryggen går bedre. Det har været lidt op og ned. Men jeg tror jeg er på vej til at blive fin igen 🙂

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

3 Kommentarer

 1. Ebbe Nachin Truels Jensen

  Hej Anja
  Du nævnte en gang en evt. fælles campertur til østlige Island i 2023(?)
  Måske kunne du nu i denne svære tid dernede med overvejelser, få lidt drømme og lidenskab ind igen ved at tænke på den tur til Islan. Tror du mente noget med at man var fælles en uges tid i det østlige Island, men selvfølgelig med eget ansvar, kørsel osv – du er der og du har gode kontakter deroppe til at lave særlige ting, forslag, men du skal selvfølgelig ikke være fuldtidsguide. Man må kunne fordele forskellige ansvarsområder, så du koncetere dig op rute og koordinering af denne.
  Mon du laver en interesseret liste for turen…..???

  Bare en tanke for at bringe humøret lidt op …igen
  Hilsen
  Ebbe

  Svar
  • Anja Robanke

   Hej Ebbe,

   Ja det gjorde jeg, men tror ikke jeg laver nogen guidet tur før 2024. Jeg har en del ubekendte i mit liv til jeg kan sige noget 100% endnu, men tror ikke det bliver i 2023. Og hvis jeg gør, så bliver det en betalende guidet tur i en uge, hvor folk derefter kan forsætte rundt på egen hånd 😁
   Jeg laver ikke noget klar før det bliver aktuelt 🚐🤠 Men håber vildt meget det lykkes, for jeg kender Island ret godt efterhånden 😁

   Svar
  • Anja Robanke

   Hej Ebbe,
   Jeg har nu genovervejet det hele og det er på ingen måder offentliggjort endnu, men jeg laver en tur sommeren 2023. Jeg savner Island og vil gerne tilbage og derfor vil jeg bare skynde mig at skrive det 😁 Så på et tidspunkt over sommeren vil jeg offentlig gøre med datoer og program for den guidede tur 🚐

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *