Spanien-eventyret sluttede – karantænen startede

af | mar 24, 2020 | Danmark, Rejse, Spanien, Update

Bumle har talt 3187 km på 3 døgn og 1 time. Hvorfor rejste jeg hjem til Danmark? Hvordan gik det? Og hvad med karantænen? Jeg har samlet billeder, oplevelser og tanker fra turen hjem

Hvis man presser hårdt nok, så skal det nok lykkes og få sprængt ballonen. Sådan skete det for mig. Min akillessene var til sidst strøm. Hvis jeg ikke har strøm, kan jeg ikke arbejde. Og mere end halvdelen af mit liv er digital og en del online. Så uden strøm, så fungerer jeg ikke i en 11kvm autocamper. 

Da Spanien lukkede ret kraftig ned i udgang og muligheder. Kunne jeg ikke køre frit rundt, hvor der skulle fremvises Pas og fortælle årsag til man kørte på vejen. Ellers var der bøder og i værste tilfælde i fængsel. Det var tilladt, hvis man skulle handle, på apoteket, havde et vigtigt arbejde eller skulle på sygehuset at være på vejene.

Bumle og jeg var på en markedsplads i Fuengirola, Spanien. Det var et freespot uden mange faciliteter. Jeg kunne tømme mit toilet ovre i en kloak langs en mur og der var adgang til vand under kloakken ved siden af.

Da jeg blev presset på at skulle tømme gråvand og ikke måtte køre, så måtte tænke alternativt… Efter toilettet var tømt så blev det lige brugt til at tømme gråvand også. 

Lyt til mavefornemmelsen 

Min mavefornemmelse sagde til mig, at jeg skulle til at pakke sammen og køre hjem. Vejrudsigten så overskyet og våd ud, så det var signalet. Der kunne ikke komme strøm nok på mine batterier via solcellerne (Har kun 100W). Derfor pakkede jeg mine ting sammen og trillede torsdag kl 16.00 mod Danmark med en følelse af, det var det rigtige. Men at jeg var så ærgerlig over at skulle retur omkring 2 måneder tidligere end planlagt.

Dagen efter afgang fik jeg denne ovenstående besked fra Udenrigsministeriet (Jeg var tilmeldt Danskerlisten via app’en rejseklar) at alle hoteller, vandrehjem, campingplads mv lukker ned. Spanien vil have alle turister ud af deres land.

Da jeg læste den, så vidste jeg, det var rigtigt at lytte til min mavefornemmelse. Og den lille tvivl i mig, om jeg skulle have blevet, blev slettet.

Nå, men hvordan gik den hjemtur så?

Når jeg sidder og kigger tilbage, så gik det vel flyvende, som man siger ? 3187 km på 3 dage og 1 time er egentlig ret meget for mig og Bumle, når vores typiske tophastighed var på 90-100 km/t – få gange på 120 km/t når foden blev tung ned af bakkerne 😉

Men det gør vi faktisk har ligget mange timer på vejen hver dag, hvis man også tager vejarbejdestrækningerne med.

Motorvejene var tomme stort set hele vejen hjem. Det var kun lastbiler, der var tilstede og meget meget få biler. Mødte i alt 69 autocampere og campingvogne på min tur hjem. Jeg lavede det til et lille projekt at notere ? Det var mest Englændere, Hollændere og Tyskere, jeg så på min vej. Hvor tyskerne var mest i Tyskland.

Grænseovergangene gik meget nemmere end jeg turde håbe på. Jeg var overbevist om jeg skulle holde i kø i længere tid og besvare en masse spørgsmål. I spanien til Frankrig vinkede de mig bare videre. Da jeg skulle ind i Tyskland spurgte de om destination og jeg sagde Danmark og de sådan kør. Ved Danmark viste jeg passet og hun sagde ” Hav en god dag”.

Normalt…

Normalt, når jeg kører, så snakker jeg en del i telefon, for det er et tidspunkt, hvor jeg ikke kan koncentere mig ved computeren ? Men denne tur snakkede jeg kun med 3 mennesker. Jeg havde bare brug for ro og det var jo ikk en normal situation. Og alt er så negativt pt, så jeg ville bare være mig og have så meget fokus på det postive, så turen blev nemmere.

Derfor jeg lyttede bare til lydbog og musik på vejen, men havde også mange stille timer, hvor jeg bare kørte og tænkte.

Meeeeen nu skal det ikke lyde som en drøm 😉 Nogle gange havde jeg kriser under vejs 😉

Hva’ så med karantænen?

Jeg er i karantæne i 14 dage i min mors sommerhus. Og folk der kender mig, ved jeg har det godt alene, så jeg fokusere bare på de ting, jeg gerne vil have ordnet og gjort klar. Og kommer der kundeopgaver ind, så laver jeg dem.

Der blev handlet stort ind i Spanien og i Tyskland. Så da jeg kørte over grænsen til DK, så trillede jeg direkte i sommerhus.

Et ufatteligt dejligt bad blev taget og det var tiltrængt. 

Jeg havde været uden et normalt bad i 12 dage

Håret var blevet vasket i håndvasken og jeg har vasket mig på gammeldags maner med karklud. Så følelsen af at stå under en rindende bruser med varmt vand er luksus.

Hvordan føler jeg det nu et par dage efter?

Træt… sov 9 timer den første nat… Men i nat gik det knap så godt… Føler min krop er kørt over af en truck på vejen. Musklerne er ømme og nakken stiv. Jeg ’sejler’ stadig en anelse indeni, men det var værst i går. Jeg håber aldrig, jeg skal køre sådan et stræk igen i en Bumle på så kort tid.

Jeg har det mærkeligt med at være hjemme allerede. Som om nogle stoppede min fantastiske gode film og bad mig om at forlade biografien eller give mig en is, hvor jeg kun kunne tage én bid.

Min tur er taget fra mig. Den skal jeg lige bearbejde…

Det er underligt at være i DK og ikke skulle se nogen mennesker… så…

I går aftes mødtes jeg med mine dejlige strikkepiger på videokald – sammen, men hver for sig. Det var dejligt 🙂

Men alt i alt så tænker jeg, jeg er ved godt mod, men det er da klart et bump på vejen, som mange andre også oplever i denne tid. Jeg må få det bedste ud af det.

En mega ultra gigantisk kæmpe stor TAK for støtten på min hjemtur

Det har gjort det hele nemmere og vide jeg har opbakning i min beslutning 🙂

Jeg har haft skønne folk, der har spurgt, om de kan hjælpe på nogen måde! I er sgu dejlige! Jeg er stolt over at have så gode mennesker omkring mig, derfor skal i lige have denne sang! 🙂

Nå det det skulle bare lige være et lille kort blogindlæg

Pas på jer selv og hinanden! 🙂

Bumlende hilsner
Anja

(Den engelsk oversættelse er lavet af et plugin med Google Translate. Beklager evt. fejloversættelser)

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *