Eventyr 2022 – Øst Europa – OPDATERET

af | feb 13, 2022 | Rejse, Update, Work and Travel

OPDATERET d. 13. februar.
(indlægget er oprindeligt fra d. 9 november):
Jeg har glædet mig til at dele mine rejse drømme for næste tur, turen går over øst på og jeg har flere år haft lysten til at udforske noget mere at Europa, hvor jeg ikke har været før.

Det vil blive en længere tur end de andre jeg har været på. Hvis alt går vel, så drømmer jeg om omkring 6 måneder. Og alt er stadig på tegnebrættet. Jeg har dog valgt landene. Men hvad vej jeg kører er ikke fastlåst. Så hvis Hugo kører til højre, så følger jeg med…. Især hvis det handler om en bjørn 😉

Men nedenstående er lande jeg tænker, jeg skal besøge på denne tur (Jeg har rette listen igen igen. Der sker hele tiden nogle ting, der gør mine rejseplaner ændres. Så jeg har igen tilføjet flere lande til turen)

(Og gode fif ønskes nede i kommentarfeltet)

Lande jeg regner med at besøge

Slovenien

Kroatien

Rumænien

Montenegro

Kosovo

Makedonien

Bulgarien

Ukraine – Ønsker at opleve Chernobyl
(Men kun hvis der er ro)

Polen

Men hvorfor 6 måneder?

Jeg vil gerne opleve at være væk længere tid af gangen. Nu har jeg været på 3-3,5 måneders ture. Og jeg har boet i en autocamper i 2,5 år. Jeg har vænnet mig til det og det samme tænker jeg, venner og familie også har. Så for at kunne lave mere ‘slow travel’ vil jeg prøve en lang rejse af. Men igen er jeg åben og låser mig ikke helt fast endnu. Men lysten til at komme afsted og tage jobbet med endnu engang er stor. Og det er aldrig til at vide hvad der sker i denne verdenen.

Hvad drømmer jeg om at opleve?

Masser af vild natur og dyr. Jeg har lige købt ny drone (DJI Mavic 3) Så jeg skal ud og flyve. Men jeg vil også køre i nogle vilde bjerge og se smukke udsigter. Jeg skal fotografere dyr, masser af dyr. Jeg drømmer om bjørne, ulve, los, ugler og mange andre skønne væsner. Men bjørnen er på toplisten. Og gerne i Rumænien. Jeg har fra gode kilder, at det skulle være et skønt bjørne land.

Jeg starter med at trille meget direkte mod Kroatien. Jeg vil bruge vinteren primært i Kroatien, for at holde mig væk fra de tilfrosne bjerge inde i fastlandene. Men jeg vil gerne besøge naturparker, små landsbyer og spise lokal mad.

Når det hele begynder at tø op, så vil jeg meget gerne bruge en del tid i Rumænien, som er vanvittig smukt. Og jeg har en skøn veninde, som bor her i Danmark, der kommer derfra, så det skal klart opleves. De skulle også have så fantastisk et dyreliv. Så jeg kører igennem Ungarn for at komme til Rumænien. Polen er også et land, jeg glæder mig rigtig meget til i forhold til natur og de vilde dyr. Her vil jeg slutte min tur og nyde det sidste af sommeren, inden turen går til til en foredrags efterårs sæson.

Work and travel (Arbejd-og-rejs)

Jeg må blive bedre til at fortælle folk, at jeg arbejder på min ture, for på Island, havde jeg ikke ret mange opgaver for kunder. 

For hele mit liv er jo, at jeg tager arbejdet med som grafiker og laver alt fra logo, brochurer og hjemmesider. Du kan se mere om hvad jeg kan hjælpe dig med her på min grafiker side.

Jeg har en fornemmelse, at kunder ikke vil forstyrre mig, når jeg rejser. Men jeg skal jo arbejde hele tiden. Så book mig endelig eller anbefal mig til dem I kender 🙂

Men hvad med anklen?

Den har det okay underomstændighederne. Jeg går normalt og får mere og længere gåture nu. MEN jeg skal have fjernet metalpladen og skruerne til efteråret. Og det ser jeg frem til. Da jeg har en skrue, der sidder meget tæt under huden.

Men jeg er ved godt mod og får det bedste ud af disse måneder. Og jeg har fundet en støvle, jeg kan holde varmen i og holde ud at gå ud uden det gør ondt.

Gode fif og input – kom med dem!

Jeg er rent ud sagt på bar bund. jeg ved ikke ret meget om disse lande og vil meget gerne have gode fif og råd til dejlige naturområder, nationalparker 🙂 Måske spiste I et fantastisk sted, eller der var en naturcampingplads, som jeg ikke må gå glip af? Var var der nogle bjergpas, jeg absolut skulle se eller undgå, så skriv det gerne. Men har du været i skjul (med dyr) et godt sted, så sig endelig til, hvor og om det var godt.

Jeg rejser i slutingen af Januar 🙂

Rullende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

24 Kommentarer

 1. Leif Frank

  Glæder mig meget til at følge Dig
  ???? Mvh

  Svar
  • Anja Robanke

   Tusind tak – glæder mig meget til denne rejse ????????

   Svar
  • Birgit Jensen

   Glæder mig til at følge dig på turen
   Er selv vild med Kroatien
   Har besøgt et par nationalparker den ene gang med guide og Jeep i bjergene.

   Svar
   • Anja Robanke

    Dejligt at høre Birgit. Det bliver en fornøjelse at komme på Eventyr igen og dele en masse 🌟🚐🤠

    Svar
 2. Leif Thomsen

  Lyder spændende. Inde i mit hoved er der et ønske om, at køre rimelig hurtig helt syd i Grækenland fra 1. marts. Derfra køre nordpå sammen med foråret. Hurtig ned, rundt og langsom hjem. 4 – 6 uger. Skal lige have fruen overtalt.

  Svar
  • Anja Robanke

   Ja, jeg kører også hurtigt ned til kKroatien og er der henover vinteren og så resten af tiden opad 🙂 Håber I får en fed tur også ????????????

   Svar
 3. Bente Fyrstenberg

  Hvis du har tid i Slovenien, så kontakt Miha Mlakar på http://www.slovenianbears.com. han har nok omkring 25-30 pladser i bjørneskjul, og han kan også guide rundt efter slagugler. God tur, vi følger med som vi plejer. Bedste hilsner herfra.

  Svar
  • Anja Robanke

   Fedt… Men det er desværre uden for deres åbnings tidsrum, jeg kører forbi der. Øv… men jeg håber at finde noget godt i Rumænien ???? men tak for det. Det kan være en anden god gang ????????

   Svar
 4. Thomas

  Hej Anja.

  Det lyder rigtig spændende, du kommer til at følge en del af den rute jeg kørte for nogle år siden, bare i omvendt rækkefølge :-). Der er så mange skønne steder i de lande, nu får du lige et par som jeg umiddelbart kommer til at tænke på….

  Kroatien. Det er godt nok ikke den vilde natur med bjørne og sådan og det er lidt turistet, men jeg må anbefale dig at besøge Plitvice national park med de mange søer og vandfald. En UNESCO park som er meget smuk og fotogen. https://www.plitvice-lakes.info/
  Og kør endelig gennem resten af Kroatien på den landevej som følger havet frem for motorvejen inde i land. Du kommer til at stoppe konstant for at tage billeder 🙂

  Slovnien. Jeg vil især anbefale dig 2 steder, men der er selvfølgelig mange flotte bjerglandskaber i det land. Først og fremmest Lake Bled. Det er et af de smukkeste steder jeg har været og virkelig fotogent med bjergene mod nord i baggrunden. Og så er Slovenien jo kendt for sine mange drypstenshuler, især Skocjan er værd at besøge. Jeg fandt lige denne artikel, lidt apropos skrevet af en islænding.. https://travelade.com/slovenia/stories/6-best-caves-slovenia/
  Ljubliana, Europas (eller verdens?) mindste hovedstad er også et besøg værd hvis du skulle få lyst til lidt byliv.

  Grækenland. Hvor ville jeg dog gerne følge den græske kystlinje igen, der er ufattelig smukt. Skulle jeg fremhæve et par steder, så den lange ø Evia (der er bro så man kan køre over) med Dirfys bjerget på midten. Kommer du på den græske østkyst nord for Evia og får lyst til være på en campingplads i nogle dage eller mere, vil jeg varmt anbefale Sikia camping, lige under det sagnomspundne Pelion bjerg. (det er der kentauerne bla. “bor”). Det er uden sammenligning den bedste campingplads jeg har besøgt på min tur, beliggende i en gammel olivenlund og ud til havet. Du får lige deres hjemmeside: https://camping-sikia.gr/en/

  Det sydlige Grækenland er også smukt, hele turen rundt langs “fingrene” på Peloponnese halvøen er et vekslende scenario af kyst og bjerge og vild natur. Nu kan der jo være sket en del de sidste år, men vær opmærksom på vejene og stenskred i den del af landet. Og stol ikke for meget på din GPS selv om den siger god for at tage de stejle bjergveje. En god tommelfinger regel jeg lærte på den hårde måde; bliver asfaltvejen til grus og det går 12% eller mere nedad – så vend om før det er for sent 🙂

  Albanien. Det er et smukt land, jeg mødte også venlige mennesker, men jeg ville være meget varsom med at campere i det fri og helt undgå hovedstaden Tirana og Vlore med en autocamper.

  Nu må jeg hellere stoppe, men sig endelig til hvis du har spgs. til bestemte områder – især kyststrækningerne.

  Mvh. og god planlægning.
  Thomas (som du mødte i Tjekkiet)

  Svar
  • Anja Robanke

   Hej Thomas ????

   Fedt manner – tusind tak for input de forskellige steder ????????
   Jeg kan se der er et par steder der går igen fra folk, så det må absolut betyde jeg skal derhen ????????

   Jeg har været ved Lake Bled ved sidste tur, men ellers er alt nyt for mig.

   Dog kan jeg sige til dig at Kroatien er mere end turist (ved godt det også er nogle steder). Jeg kender andre der har været der.
   Og der ER bjørne ???? Faktisk har de også ulve og los ???? Så det bliver spændende. Tror dog først det bliver bjørne i Rumænien – pga af det er vinter, når jeg er i Kroatien 😀

   Jeg glæder mig så meget til at opleve en masse nyt, hvor jeg aldrig har været ????

   Svar
 5. Birgit Gilling

  Rigtig god rejse. Jeg glæder mig meget til at se dine billeder derfra. God bedring med ankelen

  Svar
  • Anja Robanke

   Tusind tak og jeg glæder mig til at komme ud og klippe på kameraet igen ????????????☀️ Mange tak????

   Svar
 6. Morten Grantzau

  Det vestlige Ukraine kan klart anbefales. Der er MASSER af natur og muligheder for at opleve nogle af de ting du er på udkig efter. Du kan bare sige til hvis du skal have nogle gode råd (er sikker på at Olya gerne vil hjælpe dig) 🙂

  Svar
  • Anja Robanke

   Ja, jeg har den på listen, hvis jeg kan se der er mere tid ???????? For det ser bestemt lækkert ud ???? Tusind tak Morten, det skal jeg have i tankerne ????

   Svar
 7. Kasper

  Du fanme sej Anja????. Høj femmer herfra og forhåbentligt snart mere arbejde din vej herfra. Vi ses lige pludselig ????

  Svar
  • Anja Robanke

   Wuhuuu ???????? Tak Kasper ☀️ Fedt manner, du skyder bare løs fra det nye år ????
   Ja vi gør – måske på vejen ????????????

   Svar
 8. Niels-Jørgen Jensen

  Hej Anja
  Det er en spændende tur du planlægger. Min kone og jeg har besøgt de fleste af de lande du nævner og specielt det Græske fastland har vi besøgt mange gange – senest i oktober, hvor vi var der en måned.
  Der er bare så mange steder jeg synes du skal besøge så det vil blive en hel afhandling at beskrive det i den detalje det fortjener. Jeg vil derfor invitere dig på en kop kaffe når du engang er i Silkeborg. Så kan vi gå landene igennem. Her vil jeg blot give dig et par appetitvækkere. Mht. bjørne skulle de være i Pindusbjergene i GR (Zagoria området) Jeg har selv set bjørne i Theti nationalparken i Albanien
  Slovenien: https://www.youtube.com/watch?v=glwdcf-TqIA
  Montenegro: https://www.youtube.com/watch?v=tmLzSAOfnlU https://www.youtube.com/watch?v=zqNsh7a6BlQ
  Albanien: https://www.youtube.com/watch?v=fFd-RaWcsa0 https://www.youtube.com/watch?v=9oBahKg1790
  Grækenland: https://www.youtube.com/watch?v=iAkshqszrvo&t=94s https://www.youtube.com/watch?v=6AYtD1c-QrE https://www.youtube.com/watch?v=TwOLEaWWOQ0 https://www.youtube.com/watch?v=4Wx1JkCzYko&t=111s

  ++++ mange andre

  Svar
  • Anja Robanke

   Hej Niels-Jørgen,
   TUSIND tak for alle dine links. Det vil jeg se frem til en stille mørk aften og fordybe mig lidt mere i det hele ????????????

   Og tak for kaffe indbydelsen Men jeg ved på forhånd, jeg ikke kommer forbi. Jeg kan ikke ikke engang nå og besøge alle, jeg kender, hver gang jeg er hjemme. Der er ikke dage nok på et år. Desværre ???????? Nogle tab er der ved at leve, som jeg gør. Men der er klart flest glæder ????

   Svar
 9. Erik Agerchou

  OK vil det sige du ikke kommer forbi klitgårds fiske leje i år????????

  Svar
  • Anja Robanke

   Ja, der er mange, jeg ikke når forbi… jeg kender fantastisk mange mennesker, men kan ikke nå og besøge alle, hver gang jeg er hjemme. Der er ikke dage nok på et år. Desværre ????????

   Svar
 10. Søren

  Hej Anja
  Når du kommer til Polen, så er der Bialowieska nationalpark i det østlige Polen, og ind i Hviderusland. Jeg har ikke været der, men der er f.eks Europæisk bison, elsdyr, ulv og los. Fugle lapugle og tretået spætte.

  Svar
  • Anja Robanke

   Hej Søren 🙂
   Det var VIRKELIG et fif… der ramte du lige plet med en masse dyr, jeg gerne vil se. TUSIND tak for det 😁

   Svar
 11. Gunnar Asmus

  En masse indtryk og oplevelser til dig. Jeg ser frem til dine rapporter og næste møde. Med venlig hilsen Gunnar

  Svar
  • Anja Robanke

   Hej Gunnar, Tusind tak. Jeg glæder mig til at komme på tur igen 🚐🤠 Hav det dejligt ude i naturen 😁 Hilsen Anja

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *