Jeg mødte Frank Gratis på en gratis camp – Vil du se hans Morelo?

af | mar 16, 2020 | Jeg har mødt en person, Rejse, Spanien

Frank Gratis er nordmand, 60 år og gør det mange drømmer om. Han bor i sin bil, kører rundt og lever det søde liv. Men han gør det bare på en ret lækker måde, så se med her

Jeg mødte manden, der har bilen, der får Bumle til at ligne et fnug ved siden af 🙂 Jeg var ved at vaske ham, altså Bumle, da Frank Gratis kom forbi og snakkede med mig. Vi faldt i god snak og han underholdt mig, mens jeg gjorde rent efter mit tis (længere historie kort. Jeg havde en lækage på mit toilet, som løb ind i ”kælderen” – men alt er i orden igen) og hans venner kom med klorin og gav toilet tips 🙂

Her faldt Frank i snak!

Jeg måtte tømme hele “kælderen” og gøre rent med klorin, sæbe og alt hvad jeg kunne for at få det væk.

Dagen efter stak de af

… og jeg tænkte på, om det var fordi jeg lugtede af tis, men de vinkede pænt farvel…

Meeeeeen få dage senere åbnede jeg døren efter at have siddet og arbejdet hele dagen og der holdt Frank Gratis ved siden af mig i hans Morelo. Glædeligt gensyn og jeg spurgte ham om jeg måtte fortælle lidt om ham og hans bil/camper/bus… altså hans hjem. Og han sagde ja. Og jeg sagde FEDT!

Bumle er et lille fnug ved siden af Frank’s Merelo. Han har 22 kvm og jeg har 11 kvm 🙂

Vi satte os ud til vandet, fik en snak om ham og hvordan han endte med en Morelo. 

Han startede som 20-årige at campere i telt, derefter blev til campingvogn i mange år, men den totale frihed brændte på og han fik sig første autocamper for 12 år siden, en Dethleffs. Derefter havde han 2 Niesmann’s. Men for 2 år siden købte han sin Morelo og har ikke fortrudt siden.

Han har kørt rundt i 10 år, de første par år havde han stadig sin base i Norge, men de sidste 8 år har han boet fast i sin autocampere. Og mest været i Spanien. 

Fakta på den bil?! Lad os starte… puha men hvor? 

Nu vælter det ud med info omkring denne store 9,50 meter lang, 3,66 meter høj og 2,40 meter bredde Morelo bus 🙂

Man skal have stort kørekort for at køre den, da den vejer 7,5 ton.

Den er ’custom build’, altså lavet som han ønsker det fra fabrikken. Han sad sammen med en fra Morelo og så tog de gennemgik bilen fra en ende af og drøftede hvad Frank’s ønsker var. Og dermed byggede hans drømmebil og hjem. Det kostede kun 1 million ekstra 🙂

#HomeIsWhereYouParkIt – dette er en af mine faste hashtag på Instagram, så det er skønt lige at se på røven af hans Morelo 🙂

Bilen er 40 cm isoleret i gulvet, så han kan bo i meget stærke minusgrader uden problemer, der er varme i gulvet, ja selv i sengen ligger, der varme rør. Opvarmning i bilen sker i sektioner, så han kan slå til og fra i områder, hvor varmt han ønsker det. Og der er selvfølgelig også aircondition, hvis det skulle være for varmt i Spaniens sol ☀️

Bliver jeg ved? Ja det gør jeg! For vi er kun lige startet 🙂

Bilen har 400 liter frisk vands tank, 250 liter gråvandstank og 250 liter toilet tank. Og med 300W solceller på taget og livet i Spanien med sol, så kan Frank leve i over en måned uden problemer med at skulle tænke på vand og toilet, hvor jeg til sammenligning skal ca. hver 4. dag 🙂

Han har en inverter på 2500 w, så han kan få 12 volt over til 220 volt. Og derudover har han en generator, hvis han skulle mangle strøm.

Toilettet er af porcelæn og brusenichen er større end mit i min gamle lejlighed. Håndvasken i størrelse, som var det i et hus og masser af gulvplads 🙂

Han har en 120 liters gastank med LPG ligesom jeg (Se mit indlæg om LPG) Og derudover har han 2 x 22 liters flaskegas til Spanien, som han siger ”Bare så jeg er sikker” 🙂

Der er safetyboks, navigationssystem. Den kan lede han udenom smalle steder, lave broer mv. Han har automatgear og fartpilot. Han har fravalgt døre i bilen, så han har kun ÉN dør og det er den i siden, vi går ind og ud af. Der skal han taste en kode for at komme ind i bilen.

Bilen har 2 tv’er, et i stuen og et i soveværelset. Der kan han enten kan streame film, se satellit-tv eller smide en dvd på.

Jeg sidder lidt og griner over alle de ting, jeg nævner, for hold da op det er luksus 🙂

Den har sikkert MANGE andre ting, som jeg ikke har spurgt ind til, men nu fik i da en indblik i den fantastiske flotte vogn Franks Gratis kører rundt i.

Åhhh Neeeeeeej, jeg var ved at glemme noget MEGET vigtigt! Han har jo en baby Morela i røven 🙂  Og ja det er en mini bil. En smart bagi, der vejer 750 kg. Se lige videoen her:

Nu stopper jeg med flere fakta, men hold da op en vogn 🙂

Hvorfor navnet Frank Gratis?

Det er det fedeste/sjoveste jeg har hørt. Frank fortæller mig historien om hvorfor han hedder ’Gratis’ til mellemnavn. Frank overnatter altid gratis, så endte det med at folk kaldte ham det. Han kender alle gratis-stederne i Spanien og har været på dem alle og nogle rigtig mange gange. Så da navnet virkelig satte sig fast, så valgte han at gå all in, og nu er det hans mellemnavn på alle offentlige dokumenter også – også hans kørekort!

Her er beviset! Han hedder Gratis til mellemnavn ☀️

Der er ingen tvivl om Frank er et meget socialt mennesker og han siger, han hygger sig med at folk år for år kommer tilbage og de har mange gode snakke og grillaftner sammen.

Vi spiste sammen et par aftner, inden jeg trillede videre på weekend for at opleve lidt mere af Spanien. Og jeg smiler stadig over det venlige og bra (norsk) menneske, jeg har mødt og helt sikkert skal mødes med igen.

Det er altså nogle dejlige oplevelser og mennesker, jeg møder på min vej.

Dejligt I ville læse med 🙂

Bumlende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *