Skal du med til Grímsey?

af | jun 29, 2021 | Fotografi, Island, Rejse, YouTube

De 3 fedeste dage sammen med fugle, hukommelseskortene blev fyldte flere gange og jeg havde fuglelort alle vegne…

Grímsey er en lille ø 40 km nord for Island. Den er en del af Akureyri Kommune. Ø ligger på polarcirklen og har derfor midnatssol ved midsommer.

Der bor ca. 100 mennesker om sommeren. Men om vinteren fortalte de mig, der kun bor 11 menneskeder.  Øen er 5,3 km² – 4,7 km lang og 1,7 km bred. 

Du kan komme til øen ved at flyve fra Akureyri med et lille fly eller sejle fra Dalvik, som tager 3 timer.

Der er rigtig meget fugleliv på Grimsey. Det er derfor jeg valgte at tage derud igen. Jeg var der i 2018 og vidste jeg måtte tilbage igen en dag. Man kan se lunder, rider (måger), mallemukker, havterner, lomvie, alk, teist og mange andre fugle. Det er bedst at se fuglene fra ca. april til august.

Der er ‘bed and breakfeast’ steder på øen, så du kan overnatte, hvis du ikke har en autocamper ligesom mig. Jeg overnattede ved svømmehallen som fungere som campingplads. 

Der er en restaurant i Grimsey – Kría. Der kommer en del turister, som lige skal have mad eller kaffe. Jeg jeg så faktisk fodbold der med de lokale sidste gang jeg var der. 

Billedgalleri

Først vil jeg vise jer nogle billeder inden YouTube videoen kommer længere nede. 

Jeg vil taget 3761 billeder. En del mindre end jeg havde regnet med. Men det er fordi jeg har taget så meget video også.

YouTube

Jeg har samlet lige knap 8 minutter til dig her. Jeg har filmet 235 klip med mit Canon R5, der i alt endte med 559,5 GB 😉 Det var en drøm at få lov til at filme derude. Og jeg håber du vil sætte dig godt tilrette og nyde denne video.

Jeg er så spændt på om du kunne lide videoen. Jeg har brugt ca. 20 timer på at lave disse ca. 8 minutter. Jeg kan mærke, jeg synes det er sjovt at lave video, men det er godt nok tidskrævende 🙂

Nu kommer min mor snart og jeg glæder mig rigtig meget til at vide hende noget af mit elskede Island.

Hav det dejligt!

Rullende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *