Mine naturoplevelser i Klosterheden og Stråsø

af | apr 29, 2021 | Danmark, Fotografi, Oplev Danmark, Work and Travel, YouTube

Hen over 14 dage nød jeg de to områder. At kunne tage mit arbejde med mig overalt gør, at jeg kan være tæt på naturen, når jeg har fri. 

Dagen kom hvor jeg trillde mod Stråsø og Klosterheden. Jeg glædede mig ,for jeg havde aldrig været der før. Det var meningen, jeg ville bruge en lille uge der, men det endte tilsammen med at blive to uger.

Jeg håber, du er klar på at se billeder, for jeg har lavet en masse små gallerier igennem hele blogindlægget.

Jeg var så heldig at møde 3 mennesker – Thomas, Søren og Mads – der hjalp mig så meget med at fortælle om området og dyrerne. Men også gode historier fra fortiden om områderne. Da jeg forlod Klosterheden den sidste dag, en søndag husker jeg, der var jeg blæst i hovedet af indtryk og oplevelser.

Det har været en stor opgave at samle det hele. Men læn dig tilbage og nyd 🙂

Inden alle billederne og fortællingerne i blogindlægget, så vil jeg præsentere jer for 3,5 minut video med stemninger fra både Stråsø og Klosterheden.

Jeg så ikke ulven 😉

Og jeg må vist hellere for en god ordens skyld fortælle, at jeg ikke så den rigtige ulv. Denne ulv er udstoppet og jeg har lånt den af Thomas. Der skal jo være plads til sjovt også. Og jeg må indrømme, jeg hyggede mig! Se og læs mere om mit møde med ulven længere nede i blogindlægget.

For nu skal der stemninger på bordet fra Stråsø og Klosterheden. Jeg håber, du nød min video. Den gav et godt billede af, hvad jeg havde set og oplevet. Nu skal der ord på nogle af oplevelserne.

En gnavende bæver dag

Lad os starte med bæveroplevelserne. For jeg havde mange dage, der omhandlede bæveren.

Thomas og Søren tog mig bl.a. med på tur rundt i Klosterheden og der kom vi til flere steder, hvor vi så deres tilstedeværelse. I 1999 blev 6 bæverfamilier ud sat og der siges at være omkring 200 bævere i området nu.

Det var en skøn dag med mange skønne oplevelser og en masse gode grin. Vi hyggede os virkelig 🙂

Bæveren foran mit kamera

Der skulle gå nogle gange før det lykkes mig at få nogle billeder. Første gang så jeg den/dem slet ikke. Og derefter så jeg dem svømme rundt langt væk, som i kan se på disse tre billeder.

Men så en aften lå jeg ved Moselyst, hvor jeg kunne se den kom direkte mod mig. Mit hjerte hamrede afsted. Mit kamera var på ‘silence’ og jeg skød løs. Den svømmede hen og satte sig i kanten ved søen og begyndte og spise. Det kan i se i videoen længere oppe og høre den smaske. Jeg havde mange skønne minutter med den, inden den vendte sig om og svømmede videre.

Jeg var helt høj efter den oplevelse. Det var ret intenst og jeg jublede. Der var nogle gutter oppe ved shelteret og jeg måtte dele min oplevelse med dem, for jeg var så glad.

Gammel egeskov

I klosterheden har de et område med meget gammelt Egeskov. Der er noget magisk over dette sted og jeg kunne så meget se hvor fedt de kunne være der en morgen med dis og solens stråler… uha det kunne være lækkert 😉

Kranie ekspedition

Jeg kom også med ud og se et helt skelet fra en krondyr hind. Og ikke nok med det, så har jeg fået kraniet, som jeg vil gemme til andre tider 😉 For mig er det ikke lige hver dag, jeg oplever sådanne ting. Så det var en stor oplevelse. Og faktisk første gang jeg ser et helt krondyr skelet.

Kronvildt i store mængder

Jeg var så heldig at Mads tog med mig ud en tidlig morgen inden solen stod op for at opleve krondyr. Og jeg fik set en kæmpe flok. Og det sjove var, at jeg så dem gå ved siden af dådyr. Så kan man virkelig se hvor store de er. Sikke et smukt og majestætisk dyr. Jeg fik ikke så mange billeder, da det var så tidligt og mørkt, men hvis du ser YouTube videoen længere oppe eller klikker på linket HER, så kan du se mine videoer inde midt i.

Endnu en ‘first-timer’ – Ægte Stenmorkel

Jeg oplevede mange ting for første gang i de to uger og denne døelige svamp var en af dem. Vi vidste dog først efterfølgende, at den var døelig giftigt. Men rørte eller spiste den dog ikke 😉 Jeg synes, det ligner en lille sammenkrøllet hjerne.

Ulven kom forbi

Da jeg ikke havde mødt ulven på min ture rundt i plantagerne og hederne, fortalte Thomas Boesdal de havde en udstoppet ulv og spurgte om jeg ville se den. Og det ville jeg mægtig gerne. Og midt i det hele, så fik jeg lyst til at lave et fotoshoot af den. Lidt skørt, men en del nemmere end ude i virkelighenden 😉

Denne hun ulv på 3,5 år fra Estland vejede 35 kg. Den var så godt lavet. Og øjnene var smukke.

Så i skal da se hele galleriet her med min ulve model.

Jeg er virkelig glad for, jeg fik set den ulv, altså den udstoppet. Så tak til Thomas for den gode idé. Og han fik tage en masse billeder af mig og ulven også. Og jeg måtte stille krav. Han måtte ned og ligge! 😉

I ventetiden kan man være kreativ

I kender mig, jeg ser muligheder. Så da jeg sad ved søen og ventede på solen skulle gå ned og der forhåbentlig kom bævere ud til mig, der så jeg dette kunst. Tænk at se dem i KÆMPE store på en væg. Wauw.. hehe.. Godt jeg kan blive begejstret for mit eget vand kunst 😉

Plantage/hede mix krydret med smil

Lad os slutte af med et stor blandet mix af stemninger fra de to områder. Jeg har nydt det så meget og glæder mig til at komme tilbage til efteråret, når jeg er retur fra Island.

Hvor sov jeg så henne?

Jeg var så heldig, at jeg fik en kontakt til Mona og Jan som bor i Stråsø. De ville gerne have mig boende af flere omgange af nogle dage, når jeg var i området. Det er fantastiske mennesker og så gæstfrie. Jeg følte mig hjemme og nød deres liv på landstedet, hvor de har Stutteri Wonder Welsh

Jeg havde fornøjelse af at fotografere deres ponyer et par gange, men også da jeg kom tilbage, hvor de havde fået føl. De venter 4 mere og jeg vil glæde mig til at komme tilbage til efteråret til både mennesker og dyr 🙂

Her er et lille udpluk af deres skønne ponyer

Også stor tak til

Thomas, Søren og Mads for at tage sig så godt af mig, køre mig rundt, fortælle og bare være super skønne mennesker! Tak! Og en stor tak til homas for at tage en masse ‘Behind the scenes’ – da jeg altid rejser alene, så får jeg jo ikke sådanne billeder 🙂 

Thomas Boesdal

Søren Krabbe

Mads Skamris

Du kan se hvad andre oplever  i disse 2 Facebook grupper:

Som I nok mærker, så har jeg haft et par fede uger med en masse oplevelser. Tak fordi du læser/ser med. Jeg nyder at dele ud 🙂

Rullende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *