Tæt på naturen med mit makroobjektiv

af | dec 3, 2020 | Fotografi, Mig

I søndags var jeg ude i naturen, som jeg tit er! Men denne gang valgte jeg kun at tage mit makroobjektiv med. En god udfordring at give dig selv!

Jeg mødes med Tina Sørensen i Egå, hvor vi startede dagen med brunch og gode fotohistorier. Vi kørte derefter til Mossø ved Alken. Man kan sige, man kan jo lave makrofotografering alle steder, men vi ville lige på tur og er omgivelserne lækre, så er kreativiteten og så tit større (synes jeg)

Når jeg skal lave makro, så har jeg næsten altid kun det objektiv med, så mit fokus er at se detaljer og være tæt på naturen. Jeg fotograferede med mit Canon 5D3 + 100mm makroobjektiv.

Nogle gange er jeg på de samme kvadrameter i flere timer. Efter en time ved Mossø, var Tina og jeg ca. 30 meter fra Hugo Og havde måske gået 8-10 meter langs vandkanten. Man behøver ikke altid så store områder.

Nu vil jeg vise dig nogle af de billeder, jeg fik taget, samt dele mine tanker. Måske jeg kunne inspirere dig til at komme på tæt på naturen? 🙂

Noget af det første jeg fik øje på, var denne døde blomst. Og når jeg laver disse type billeder, så er baggrunden lige så vigtig som det jeg fotografere. Ved at rykke sig få centimeter, kan hele billedet ændre sig markant. Jeg sætter altid mit objetiv på manuel, sætter min blændetal lavt og lader min krop “rokke” frem og tilbage, Og trykker en serie billeder (typisk 4-6 stk), når jeg er ved skarpheden. For når jeg arbejder med sådan en lille dybdeskarphed, så er det ikke meget, jeg skal bevæge mig, før det er uskarp igen.

Noget så kedeligt som nogle tørret grene med nogle frø på, kan i den rigtige vinkel, dybde og lys give nogle spændende motiver. Så hold øjenene åbne og prøv dig frem med afstand, blænde og lukketid.

Jeg fandt to grene med disse fantastiske teksture på. Jeg mærkede med det samme, at det var noget, jeg ville bruge tid på. Så jeg går i fordybelses-mode, som jeg elsker at være i.

Top billede på dette blogindlæg, som Tina tog af mig, er jeg faktisk i gang med at fotografere den ene gren. Jeg flyttede rundt på den, så jeg fik forskellige baggrunde og lys at arbejde med. Jeg synes, det ligner noget, der skulle være fra under havets overfalde. Og det facinere mig rigtig meget. 

Når jeg er ude kun med makroobjektivet, så kan jeg mærke hjernen arbejder på en helt anden måde (ligesom da jeg blev kastet ud for nylig i streetfotografiet) Jeg leder efter former, farver, nuancer, lys, detaljer mv. Og vigtigt i denne proces er at være legende og turde gå helt tæt på! 

da jeg startede med at fotografere makro for nogle år siden, var jeg for langt væk, så alting blev alt for skarpt. Jeg elsker den her dybde, jeg får frem ved at have et lavt blædetal og komme tæt på det, jeg fotograferer.

Mens vi var ude og lege, tog Tina en serie billeder af mig i naturen. Jeg er simpelthen SÅ glad for dem, for viser rigtig meget mig, når jeg er ude med kameraet. Jeg nyder naturen og man kan se, jeg stråler. Så tusind tak Tina! Tina vil i se mere til  😉

Jeg håber, hvis du er fotograf, at jeg har inspireret til at få tættere på naturen. Og nogle tips til hvordan.

Hvis du ikke er fotograf, så har du fået et indblik i hvordan jeg tænker, mens jeg roder rundt og bliver beskidt ude i naturen.

Et godt fif, hvis du roder rundt på jorden, som mig. Det er disse knæpuder, jeg har inde i mine Fjällräven bukser. Du kan også købe knæpuder der kan sættes udenpå dine bukser, hvis du ikke har “hullerne” i bukserne til at placere dem, som jeg. Men efter jeg har fået dem, har jeg fået knap på blå, lilla og orange knæ og kan igen gå i en sommerkjole uden de store spørgsmål.

Vi sluttede eftermiddagen af med en kop varmt og lidt sødt i Hugo. Tina tog billedet af mig i mine lange uld-underbukser og på slap line, som bare viser hyggetrolden i mig.

Dejligt I læste og kiggede med – smid gerne en kommentar, hvis der er spørgmsål eller du bare har et par ord du vil give mig med på vejen 🙂

Rullende hilsner
Anja

Du er velkommen til at følge mig disse steder

NYHEDSBREV

(Only in danish)

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få nyheder direkte i din indbakke om blogindlæg, projekter, webshops, workshop, guidede ture, foredrag og alt muligt andet spændende, jeg kunne have på hjertet og dele.

* indicates required

Læs relaterede blogindlæg

4 Kommentarer

 1. Anne-Mette Duelund

  Kære Anja.

  Dejlige Macrobilleder…..

  Og SÅ skønt at læse dit blogindlæg ….. jeg er selv passioneret omkring Macro og natur, og billeder og motiv kunne have været “mine”.

  Selv elsker jeg også det med at gå i flow…det kommer helt af sig selv – når jeg fotografere, ser på baggrunden, blænde m.m., og jeg kommer simpelthen “ikke ud af stedet” når jeg fotograferer, vidunderligt helende.

  hvis jeg skal GÅ en tur, få km. i benene, så skal jeg IKKE have kamera med, for ellers finder jeg altid spændende motiver, og dem er der jo rigtig rigtig mange af …. TAK for dejlig inspirerende indlæg. Kærligst Anne
  -Mette Duelund

  Svar
  • Anja Robanke

   Kære Anne-Mette,
   Skønt at hre andre har og får det samme ud af at komme tæt på i naturen. Sanerserne er mere åbne ? Haha… fedt du også genkender man ingen vegne når ? Jeg skal heller ikke have kamera med, hvis jeg skal på GÅ tur ? Tak for dine ord og forsat dejlig fornøjelse i naturen ??

   Svar
 2. Tina

  Dejlige blogindlæg Anja. Det er hyggelig læsning.
  Man kan mærke du nyder dit frie liv og så tager du skønne billeder ?
  Knus

  Svar
  • Anja Robanke

   Tak Tina – og tak for en dejlig dag og billeder ❤️ Det er inspirerende at være sammen med andre, der og nyder fotografiet ? Ja jeg nyder virkelig mit liv, som jeg lever det. Det åbner nogle muligheder ? Knus retur ?

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *